Kaymakam’ın bisiklet açıklamalarına farklı tepkiler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kaymakam’ın bisiklet açıklamalarına farklı tepkiler
#İnegöl | Haber Merkezi
29 Tem, 2019 / Pzt 10:00
/ 7.688 Kez Okundu
| |

Kaymakam Şükrü Görücü’nün trafik kurallarına uymayan bisiklet ve motosikletlere el konulacağını söylemesi sosyal medyada farklı tepkilere sebep oldu.

İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Urgun, sosyal medya hesabında; "Sorunu, bu uslüp ve metodla çözmenin mümkün olmadığını düşünüyorum .Bir düşünsenize; İnegöl’de herkesin çarşı bölgesine veya bankalar bölgesine otomobili ile geldiğini !" ifadelerini kullandı.

40 yıla yakın sektörde yer alan Cemal Ulutaş, şu ifadeleri kullandı: "İnegöl Kaymakamımız Sn.Şükrü GÖRÜCÜ beyin basında yer alan beyanatında '''KURALLARA UYMAYAN BİSİKLET ve MOTOSİKLETLERE''' el konulacağı belirtilmiş. Sn. Kaymakamımıza katılıyorum kurallara uymayanların cezalandırılması gayet normal lakin ben iki tekerlekli araçlar sektöründe 38 yıldır faaliyet gösteren bir ticaret insanı ve İnegöl vatandaşı olarak bu kuralın sadece ''BİSİKLET ve MOTOSİKLET'' kullanıcılarına söylemini yetersiz buldum, yani diğer vasıtalar ile kuralları çiğnemek serbest mi.? Örneğin egzoz bağırtan, yüksek sesle müzik açan, korna çalan, spin atan, ışıklarda geçen, yayalara yol vermeyen, gelişi güzel park eden, Hikmet Şahin Kültür park içinde araba ve motosiklet ile gezen ve kurallara riayet ederek gezen bisiklet ve motosiklet sürücülerine yol vermeyenlerin araçlarına da el konulacak mı.?
???????? Ve daha önemlisi konumu itibari ile Motosiklet ve Bisikletin ülkemizde kullanımı en müsait yer olan İNEGÖL'de halkımızın gerek iş, gerek ulaşım, gerek spor, amaçlı kullandığı BİSİKLET ve MOTOSİKLET'lere bu güne kadar niçin ''ÖZEL BİSİKLET YOLLARI ve MOTO PARKLAR'' yapılmadı. Yada yapılması planlanıyor mu.?
???????? Sn.Kaymakamımızın ve Sn.Belediye başkanımızın konuya bir de bu yönden bakmalarını rica eder kendilerine çalışmalarında başarılar dilerim. 
?? SAĞLIK İÇİN HAREKET ?? HAREKET İÇİN BİSİKLET "

Kani Ahmet Erbay ise şu yorumda bulundu: "

Halkın faydası amaçlanarak kamu adına Kaymakamlık kararı ile kaldırımlarda giden motorsiklet ve bisikletlere el konulacak..
Doğru karar.. Tebrikler..

Ama...
Motorlar için gecikmiş karar..

Bisikletler nerde gidecek?
Bu soru kamu idaresini değil yerel idareyi ilgilendiyor..

Bisikletler için yol mu var?

İnegöl'ün yerli ve milli aracı olan bisikletin daha da yaygınlaşması trafik sıkışlığına çözüm olabilir fakat ;

Araçların arasında gitmek daha tehlikeli sonuçlar doğurmayacak mı?

İnegöl'ün her yerini kapsamış olan tek yön uygulaması bisikletleri de kapsayacakmı?

Elektrikli bisikletler için bir düzenleme olacak mı? Motor kadar hızlı gidebilen fakat bisiklet gibi ehliyetsiz kullanabilen bu vasıtalara nasıl bir çözüm bulunacak?

Aslında bisikletler ve yayalar için yapılmış olan Kültürpark'a motor ve arabaların girişi de yasaklanacak mı?"


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.