Kayra 6 Saatlik Ameliyata Hazırlanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kayra 6 Saatlik Ameliyata Hazırlanıyor
14 Eki 2015 / Çar 19:00
/ 1.517 Kez Okundu
| |

Yemek borusundaki rahatsızlığı nedeniyle yıllardır karnından beslenen ve 5 ay önce tedavi için Amerika’ya giden 7 yaşındaki Kayra, Kasım ayında gireceği büyük ameliyata hazırlanıyor.

Mesudiye Mahallesinde ikamet eden 7 yaşındaki Kayra, 2010 yılında banyoda bulduğu temizlik maddesini içmiş ve yakıcı maddenin etkisiyle yemek borusu tahriş olduğu için karnından beslenmek zorunda kalan Kayra, bu tarihten sonra 4 yıl çeşitli hastanelerde tedavi gördü. Küçük Kayra, 4 yılda 30 ameliyat geçirdi.

TEDAVİSİ AMERİKA’DA SÜRÜYOR

4 yıldır çektiği eziyetin son bulması için Kayra’nın gırtlak nakli olması gerekiyordu. Küçük Kayra’nın dramının gazetelere taşınması üzerine harekete geçen Bursa Fun Kulübü, Kayra’nın tüm masraflarını karşılama kararı verdi. Tedavi masraflarının tümü Bursa Fan Kulübü tarafından karşılanırken, tedavi için Kayra ailesiyle birlikte Amerika’ya gönderildi. Küçük Kayra, 5 aydır Amerika’da Cincinnati Children's Hospital Medical Center'de tedavi görüyor.

BOĞAZINDAN HALA YUTAMIYOR

Oğlunun yanında Amerika’da bulunan anne Ayşen Karakaş, yürütülen tedavi süreci hakkında bilgi verdi. Kayra’nın Kasım ayında önemli bir ameliyat geçireceğini belirten anne Karakaş; “ Kayra geçtiğimiz Çarşamba günü bir ameliyat daha oldu fakat işlem yapılamamış yemek borusu kapanmış. O yüzden yeni büyük ameliyat olacak. Kayra boğazından hala yutamıyor. Burnuna hortum takıldı. Kasım ayındaki ameliyat 6 saat sürecek. Ameliyatın ardından yoğum bakımda kalacak. Amerika’ya geleli 5 ay oldu ama tedavi süresi 6 ayı geçecek” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.