Kayra son ameliyata hazırlanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kayra son ameliyata hazırlanıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
29 Eki 2019 / Sal 17:19
/ 2.278 Kez Okundu
| |

2,5 yaşında iken içtiği temizlik malzemeleri nedeniyle iç organları ve yemek borusu tahrip olan kayra geçirdiği yaklaşık 300 cerrahi müdahalenin ardından sonuncu ameliyatını bekliyor.

Henüz 2.5 yaşındayken içtiği temizlik maddesi nedeniyle iç organları tahrip olan ve devletin imkânlarıyla ABD’de tedavi gören 11 yaşındaki Kayra Karakaş 9 yılda geçirdiği irili ufaklı en az 300 cerrahi müdahalenin ardından normal yaşam sürebileceği sonuncu ameliyat için gün sayıyor.

İçtiği temizlik maddesi nedeniyle yemek borusu, midesi ve kalın bağırsağı tahrip olan, Uludağ ve Hacettepe üniversitelerindeki tedavinin ardından 2015’te Türkiye’de tedavisinin yapılamayacağına karar verilince Kayra, ABD’nin Ohio eyaletindeki Cincinnati Çocuk Hastanesi’ne götürüldü.

300 cerrahi müdahale içinde her iki ayda bir yapılan yemek borusunu genişletme ameliyatları başta geliyor. Kalp zarı sıvı topladığı için kalbinden de ameliyat oldu. Ciğerleriyle ilgili sorunlar yaşadı. Kullandığı ilaçlar bir organa faydalı olurken diğerine zarar verdiği için sürekli sağlık sorunları yaşıyor. Kayra son olarak 13 Şubat’ta iki gün sürecek olan bir dizi ameliyata hazırlanıyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.