Kazlarını ıslıkla çağırıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kazlarını ıslıkla çağırıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
02 Eyl 2019 / Pzt 12:16
/ 1.559 Kez Okundu
| |

İnegöl’de yıllardan bu yana hayvan yetiştiriciliği yapan Ramazan Kılıçaslan, çiftliğinde yetiştirdiği 126 adet kazına çocukları gibi bakıyor.

Büyükbaş, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yanı sıra 16 olan Kaz sayıyı 4 aylık sürede 126’ya çıkaran yetiştirici, onlarla çocukları gibi ilgileniyor. Çiftliğine 200 metre kala bir ıslığıyla kazlarını yanına çağırması dikkat çekiyor. Çiftlikte bir an olsun peşini bırakmayan kazlarının sayısını artırmayı hedefleyen Ramazan Kılıçaslan, “Onlar benim çocuklarım gibi. Gece gündüz onlarlayım. Çiftliğe 200 metre ıslık çalınca yanıma koşarak, hatta uçarak geliyorlar” dedi.

ONLARLA KONUŞUYORUM

Ramazan Kılıçaslan, “Kazlarım 4 ay önce 16 taneydi. 4 ay içerisinde kendi çalışmam ile kuluçkayla 126 sayısına yükselttim. Ama bakımı zor. İlgilenmek gerekiyor. Çiftliğe yakınlaştığımda ıslık çalayım, hepsi birden koşarak yanıma gelir. Onların bana böyle ilgi göstermesi beni mutlu ediyor. Aslında satmayı düşünmüyordum. Çocuk gibi bakıyorum. İlgileniyorum. Kış mevsiminde satmak zorunda kalacağım. Bekçi gibi hepsi. Çiftliğin güvenliğini onlar sağlıyor. Yabancı birini gördüklerinde bağırıyorlar. Ben daha önce büyükbaş hayvan yetiştiriyordum. Eskiden buzağımı evde besliyordum. Şimdide kazlarıma çocuklarım gibi bakıyorum. Hayvanlara olan ilgim çok. Onlarla konuşmak daha güzel oluyor. Bir kaz insana ıslık çalınca gelir mi? Uzaktan ıslık çalıyorum, koşarak yanıma geliyorlar. Ben onlarla ilgilendikçe onlar da bana ilgi gösteriyor.” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.