Kent Gönüllüleri yeni başkanını seçti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kent Gönüllüleri yeni başkanını seçti
#İnegöl | Haber Merkezi
16 May 2022 / Pzt 18:55
/ 464 Kez Okundu
| |

İnegöl’de önce ''İnegöllüler Platformu'' olarak çalışmalarına başlayan daha sonra 2021 yılında Sabri Yalın'ın kurucu başkanlığını yaptığı İnegöl Kent Gönüllüleri derneğinin ilk genel kurul toplantısı İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde Başkanlığa Ramiz Yiğit getirildi.

Kongreye İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu, ile siyasi parti temsilcileri, Dernek ve Oda temsilcileri katıldılar. 48 üyesi bulunan İnegöl Kent Gönüllüleri Derneğinin ilk genel kurul toplantısında Divan başkanlığını Mehmet Baştürk, üyeliklerini de Erol Baştürk ile Sabri Ürpermez yaptı.

Kongrenin kuruluşuyla ve faaliyetleriyle ilgili açılış konuşmasını yapan derneğin Başkan Vekili Ramiz Yiğit “İnegöl orta Asya'dan ve Balkanlardan ve ülkemizin 81 vilayetinden gelen göçmenlerin şehridir. Bu göçler İnegöl’e ciddi bir dinamizm kazandırırken diğer yandan sosyal ve ekonomik sorunlarında ortaya çıkmasına neden olmuştur. Zira bu göçler yeterli plan ve alt yapı olmadan yapıldığından normalde göç etmiş ailelerin kent kültürüne dahil olması gerekirken aksi olmuştur. Hızla artan nüfusumuz beraberinde sanayiyi büyütmüş ve akabinde ciddi boyutta hava kirliliğine neden olmuştur. Eski Bursa Büyükşehir Başkanı Erdem Saker'in 2020 çevre planı ve 1/100000 Bursa imar planı çevrenin korunması ve planlı bir yerleşimin reçetesi idi habitat diye bildiğimiz doğanın yani insanların, hayvanların ve bitkilerin bir uyum içinde olması İnegöl’de yok olmuştur. 1.sınıf tarım arazilerine ya fabrikalar ya da konutlar yapılmaktadır. İnegöl’e acilen stratejik şehir planı yapılması lazım. İnegöl’ün fazla büyümeye müsait olmayan bir coğrafi yapısı var 50 yıl sonra belki insanların çok parası olacak ama nefes alacak bir havası, içecek bir suyu olmayacak. Eğer bu gidiş değişmez ise insanlar sırtlarında oksijen tüpleriyle gezecek. Ayrıca İnegöl’ümüzün acilen Çocuk Hastanesi ile Onkoloji ve Endekronoloji kliniğine ihtiyacı vardır. İnegöl Kent Gönüllüleri Derneği İnegöl’e hizmet için kurulmuş siyasetle ticaretle ve egoizmle alakası olmayan üyelerinin çoğunun kendi alanında saygın ve popüler kişiliğe sahip olmaları hatta kendi alanında en iyi olma özelliğine sahip tecrübeli bireylerden oluşmuştur.'' dedi.

Derneğin kurucu başkanı olan ve rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Sabri Yalın ise genel kurulda yaptığı konuşmasında, “Bizler İnegöl’de kaybolmuş eski adetlerimizi geleneklerimizi kaybolmuş değerlerimizi tekrar geri kazanalım diye düşündük. Ama İnegöl dışarıdan gelen insanların baskın faaliyetleriyle hangi bölgenin şehri olduğu karışmış bir şehirdir. İnegöl doğunun, batının, kuzeyin ve güneyin bütün insanları Arap’ıyla, Gürcü’süyle, Arnavut’uyla, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Rumeli’siyle tüm insanlar bu şehirde olsunlar yaşasınlar ama birde bunların en üstü İnegöllülük olsun diyerek bizler İnegöl’ün tüm geleneklerin adetlerin yaşatmayı düşünerek böyle bir oluşumu kurarak bu adımı attık. Böylece kaybolan eski adetlerimizi geleneklerimizi tekrar kazanalım ve yaşadığımız kentimizle ilgili İnegöl Belediye Başkanımızla görüşerek İnegöl’ümüzle ilgili düşüncelerimizi paylaştık. O dönemde başlattığımız platform şimdi burada bulunan seçkin insanlarla dernek çatısı altında bütünleşti. O zaman attığımız bu adımla her çalışma İnegöl için olmaya devam edecektir. Rahatsızlığım nedeniyle her ne kadar aktif olamasam da kalben bu oluşumun içerisinde olmaya devam edeceğim” dedi.

 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.