Kent Konseyi’nin projelerini başkana takdim etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kent Konseyi’nin projelerini başkana takdim etti
#İnegöl | Haber Merkezi
09 Kas 2019 / Cmt 11:48
/ 8.658 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi Kent Konseyi üyeleri bugün kahvaltıda bir araya geldi. Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Halil İbrahim Zengin Kent Konseyi’nin hazırladığı projeleri başkan Taban’a takdim etti.

Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin yaptığı konuşmasında Bugün burada yaptığımız en geniş kapsamlı toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Bizim büyük bir aile olarak İnegöl mozaiğiyiz. Sizlerle beraber İnegöl’ün sorunlarına el atmaktan büyük kıvanç duymaktayım. “ dedi.

SORUNLARA KAFA YORMALIYIZ
Kent konseyi olarak sorunlara kafa yormalı ve çözüm üretmeliyiz diyen Zengin “Bizler İnegöl’de yaşayan insanlar olarak bir şeye karar vermekteyiz, ya şehirli olacağız ya da şehirde yaşayan insanlar.  Eğer şehirde yaşayan insanlar olarak devam edersek kentin sorunlarından bir haber olarak yaşamaya devam edeceğiz ama şehirli olarak eğer yaşayabilirsek bu kentin sorunlarına el atarak çözüm yolları bulabiliriz.  Bizler bu şehir ile bütünleşmeli bu şehirin sorunlarına kafa yormalı çözümler üretmeliyiz. İnegöl’de yaşayan, İnegöl’de üreten, İnegöl’de kazanan herkes İnegöllüdür dahası şehirliyiz.  Çözümün bir parçası olmayanlar sorunun bir parçası olurlar.” İfadelerini kullandı.

ÖNDER BİR ŞEHİR GAYRETİNDEYİZ
İnegöl’ün yaşanabilir önder bir şehir olması için mücadele ettiklerini belirten Halil İbrahim Zengin “Yaşadığımız bu şehir, tarihi, doğal güzellikleri ve birçok alanı ile Türkiye’deki birçok şehire örnek teşkil etmektedir.  Şehirler değerleri ile anılır, Bursa Osmangazi ile İzmir Hasan Tahsin ile Söğüt’ü Ertuğrul Gazi ile anarız İnegöl’de istiklal savaşının en küçük şehidi İstiklal Madalyalı Şehit Kamil İnegöl’de meftun bulunmaktadır. Osmanlı’nın kurulmasında büyük emeği geçen Turgut Alp ayrıca hanedanın ilk şehidi Baykoca İnegöl’de olduğunu bilmekteyiz. Şekibe İnsel’in İnegöllü olduğunu bilmekteyiz. Oylat’ımızı kaplıcası ile bilmekteyiz.  Biz bu cennet dediğimiz değerleri gün yüzüne çıkaramıyoruz ya da çıkarmakta sıkıntı yaşıyoruz. Kent Konseyi olarak bu değerlerimizi gün yüzüne çıkararak İnegöl’ün yaşanabilir önder bir şehir olması için hep beraber gayret gösteriyoruz. İnegöl’de Balkanlardan, Kafkaslara kadar İnegöl’ün izlerini görebilirsiniz. Macaristan’a gittiğinizde Kafkaslara yolunuz düştüğünüzde İnegöl’den sesler duyabilirsiniz.  Hatta New York’a yolunuz düştüğünüzde mehterin sesini duyabilirsiniz. 100’den fazla ülkede İnegöl Mobilyasını görebilirsiniz. “ dedi.

PROJELER HAZIRLANDI
İnegöl’e ait hazırladıkları projeleri İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a ileteceklerini belirten Zengin “Bugün burada Kent Konseyi olarak yaptığımız projeleri başkanımız Alper Taban’a takdim edeceğiz. İyilik hareketi grubumuz birçok çalışma yapıyor ama mahreminden dolayı kamuoyuna paylaşamıyoruz.  İmar komisyonumuz İnegöl’ün imarı ile alakalı çalışmalar yapmakta. Enerji verimliği ile alakalı kooperatifleşme ile alakalı çalışmalarımız var projemizi başkanımıza sunacağız. Bağımlılık ile alakalı ciddi çalışmalarımız var mahremiyetten dolayı kamuoyuna paylaşamıyoruz. Özellikle gastronomi alanında zenginliğimiz var yemek kültürümüzü bir kitapta toplayacağız.” Dedi.


SEFERBERLİK DAVETİ
İnegöl’ün temiz bir şehir olması için seferberlik davetinde bulunan Halil İbrahim Zengin  “Biz sadece deprem olduğunda hatırlıyoruz, bununla alakalı farkındalık çalışmaları yapıyoruz, tatbikatlar yapıyoruz. Trafik bir sorun çevre bir sorun çevre kirliliği sorun, sorunları herkes biliyor amaç çözüm üretmek biz kent konseyi olarak bunun için buradayız. Temiz bir İnegöl için yaşanabilir İnegöl için hepinizi seferberliğe davet ediyorum.” Dedi.
 
GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYORLAR 
Kent Konseyi üyelerinin gönüllülük esasına göre çalıştığını belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “Kent Konseyi’nde bulunan hiç kimse delikli kuruş almıyor. Herkes evinden işinden fedakârlık yaparak burada belirli toplantılar yaparak bu şehire katkı vermek adına toplantılar yapıyor. Ben bu işin maaşlı tarafındayım ben zaten yapmak zorundayım. Sizler bu işin gönüllülük tarafındasınız hepinize çok teşekkür ederim. Yapmış olduğunuz planlar tutmuyor öngörüler tutmuyor işte bu yüzden sizler buradasınız. İnevasyon yaparak doğru adımlar atıyorsunuz hesapsız kitapsız işlerinde boşa kaynak harcamaları oluyor. “ dedi.

5 BİN YILLIK GEÇMİŞ
İnegöl’ün 5 bin yıllık geçmişi olduğunu vurgulayan Başkan Taban “Bana göre her şehrin gücü geçmişinde saklı dolduğunu düşünüyorum. Ecdadımız çok çok güzel işler yapmış.  İnegöl’ün bir defa 5 bin yıllık bir geçmişi var. Medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir İnegöl. Bu şehir keşfedilmeyi bekleyen bir çekim merkezi. Bu şehirin geçmişteki gücünü ortaya çıkarmamız lazım. Bugün Nilüfer ilçesinin geçmişinin 20 sene olduğunu biliyoruz İnegöl’ün 5 bin yıllık geçmişi var. İnegöl yeni kurulan bir şehir değil. Şehrin fiziki anlamda eksiklerinin giderilmesi lazım bu da çok önemli. “  ifadelerini kullandı.

İNEGÖL BÜYÜYEN BİR ŞEHİR
İnegöl’ün her alanda büyüdüğünü ifade eden Taban “İnegöl büyüyen bir şehir sanayi şehri tarım şehri son dönemlerde turizm şehri olmasını arzu ediyoruz.  İnegöl’de 81 şehrin yanı sıra balkanlardan Kafkaslardan kültürler var. Bunları düşündüğünüzde bu şehirde müthiş bir zenginlik var. Bu şehri düşünen bu şehiri önemseyen insanların sayısını her geçen gün arttırmak zorundayız. Bizler yönetim alanınındı özellikle teknoloji ile bilimi bünyemize katarak makul bir şekilde büyümek istiyoruz. Bunu başarabileceğimize inanıyorum. Bu şehirin en önemli gücü insan kaynağıdır. Biz sadece bu insanları harekete geçirmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde ay içerisinde 350 tane kayıt açıyorduk, bugün bu sayı 3 bin 500 oldu. Tam 10 kat arttı, insanlar artık harekete geçti. “ dedi.

PROJELER TAKDİM EDİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin, Kent Konseyi  üyelerinin hazırladıkları projeleri İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a takdim etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.