Kılıçdaroğlu İnegöl’ün il olması için teklifi verdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kılıçdaroğlu İnegöl’ün il olması için teklifi verdi
14 Ara 2017 / Per 16:16
/ 20.673 Kez Okundu
| |

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi parti lideri olarak alışılmışın dışında bir girişimde bulundu ve Bursa’nın İnegöl ilçesinin il yapılması için, TBMM’ye kanun teklifi verdi.

Yıllardan beri il olmak i&cced il;in yoğun &cced il;aba sarf eden Bursa’nın İnegöl il&cced il;esi sonunda muradına eriyor. Nüfus yoğunluğu bakımından bazı şehirlerden b ile büyük olan İnegöl’de, 255 bin kişi yaşıyor. Kılı&cced il;daroğlu ile CHP Grup Başkanvek illeri ve Bursa M illetvek illerinin imzaladığı kanun teklifi ile, Kütahya’nın Domani&cced il;, Bursa’nın Keles, Kurşunlu, Yenice ve Kemalpaşa il&cced il;elerinin de, yeni il olacak İnegöl’e bağlanması öngörülüyor.

İL OLURSA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, Kılı&cced il;daroğlu, ge&cced il;tiğimiz ay ziyaret ettiği İnegöl'de esnaf ve sanayic ilerle görüşmüş ve İnegöl'ün il olması gerektiğini belirterek bu konuda parti olarak &cced il;aba göstereceklerini söylemişti. Kılı&cced il;daroğlu'nun ilk imza sahibi olduğu kanun teklifinin gerek&cced il;esinde, İnegöl'ün Türkiye’nin 16. büyük sanayi merkezi olduğu da vurgulandı ve ‘'İnegöl'ün il yapılması, idari, ekonomik ve kültürel nedenlerle hem bölge halkının hem de ülke ekonomisinin zenginleşmesine önemli katkılar sağlayacaktır’' den ildi.

KABUL EDİLİRSE 82. İL OLACAK

Teklif benimsenirse mob ilyası, köftesi ve oylat kaplıcaları ile meşhur İnegöl, Türkiye'nin 82. ili olacak. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.