Kimlik değişimi için randevu uyarısı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kimlik değişimi için randevu uyarısı!
#İnegöl | Haber Merkezi
24 Ara 2023 / Paz 10:55
/ 759 Kez Okundu
| |

Ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesinde, yeni kimlik kartı için bir son tarih olmazken; eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için son tarih ise 31 Aralık 2024 denildi.

Mynet'in haberine göre, yeni yıl öncesi ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesiyle ilgili açıklama, yeni kimlik kartı için bir son tarih olmazken; eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için son tarih ise 31 Aralık 2024 denildi.

Çipli kimlik kartı için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından randevu alınarak nüfus müdürlüklerine gelen vatandaşların son günlerde arttığı görüldü.

Ehliyetini yenilemek isteyenler de nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199'dan randevı alarak nüfus idarelerinde işlemlerini gerçekleştiriyor.

EHLİYET VE KİMLİK KARTI İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?

Son günlerde artan yoğunluğun arkasında ise zçellikle sosyal medyada yayılan "ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023", "yenilemeyenlere ceza kesilecek" iddialarının olduğu öğrenildi.

Yetkililer ise iddiaların aksine yeni kimlik kartı için bir son tarih olmadığını belirtirken; eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için son tarih ise 31 Aralık 2024.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.