Kirayı 3 katına çıkarmak istedi, kabul etmeyince elektriğini kesti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
23 Mar 2023 / Per 16:03
/ 8.357 Kez Okundu
| |

İnegöl’de kiracı ile mülk sahibi arasında yaşanan anlaşmazlığın ardından mülk sahibi kiracısının elektriğini kesti. Konuyu yargıya taşıyan kiracı ise mülk sahibinin kirayı 3 kat arttırmak istediğini söyledi.

Yenice Mahallesi Hasan Koyuncu Sokak üzerinde işyeri bulunan Orkun Türedioğlu, mülk sahibinin talep ettiği kirayı kabul etmeyince sürekli elektriğinin bilinçli olarak kesildiğini ve iş yapmasının engellendiğini iddia etti.
 
5 BİN 400 LİRA OLAN KİRAYI 15 BİN LİRA YAPMAK İSTEDİ
İş yeri sahibinin kendisine mobbing uyguladığını iddia eden kiracı Orkun Türedioğlu şunları söyledi; “İnegöl firma sahibi ve esnafım. Mart ayında kira kontratımız bitiyordu. Bitmeden önce dükkan sahibi ile görüştük. Bizden yüksek bir kira artışı istedi. Yüzde 300 gibi yasalın dışında bir artış talep etti. Bundan dolayı anlaşamadık ve hukuki süreç başlattık. Hukuki sürecimiz devam ediyor ancak bize mobbing uyguluyor. İş yapmamamız için elektriklerimizi kesiyor. Dükkanı boşaltmamız için taciz mesajları gönderiyor. Hukuki süreç devam ediyor ama elektriklerimizi kestiği için burada çalışamıyoruz. Bir şekilde elektriğimizi açmaya çalışıyoruz ancak zor oluyor. Biz 5 bin 400 lira kira ödüyorduk kendisi bizden 15 bin lira talep etti. Bizde istediği kirayı ödeyemeyeceğimizi söyledik.”
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.