Kırmızı Elmas’ta Hasat Devam Ediyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Ağu 2019 / Paz 16:05
/ 4.509 Kez Okundu
| |

‘Kırmızı Elmas’ olarak nitelendirilen Kurşunlu çileğinde hasat devam ediyor. Yılda 7 kez toplanan yediveren cinsi çileğin Kasım ayına kadar hasadı sürecek. 8 bin dönüm alanda 150 bin ton rekolteye ulaşılması beklenen çileğin tarlada kilosu 3,5-4 lira arasında satılıyor.

Kurşunlu Mahallesi'nde yaklaşık 8 bin dönüm alanda üretimi yapılan çileğin hasadı devam ediyor. Mahallenin tek geçim kaynağı olan çilek, Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor. Günlüğü 70 liraya çalışan kadın işçiler tarafından toplanan çilek, tarlada 3,5-4 liraya alıcı buluyor. İlk hasadına Nisan sonunda başlanan, 7 kez yapılan çileğin son hasadı Kasım ayında sona erecek.

VERİM ÇOK GÜZEL

Çilek üreticisi Ayhan Acar, “Çilek işine başlayalı 12 sene oldu. Çilek ürünü sürekli devam ediyor. Mart ayı dedimi biz bunun işçiliğine başlıyoruz. Nisan, Mayıs ayı dedi mi verime geçiyor. Kasım ayına kadar da hasat yapıyoruz. Yaklaşık 7 ay hasat yapıyoruz. Verim çok güzel, biraz maliyette sıkıntı var. Fiyatlar biraz kırgın. Buda bayramın getirdiği bir durum. Şuan tarlada fiyatlar 3,5-4 TL. Önümüzdeki günlerde fiyat mutlaka yükselecek” dedi.

BİZİM ÜRÜNÜMÜZ TÜRKİYE’DE BİR NUMARA

Acar, “Diğer bölgelerde de şuan çilek çıkıyor. Bundan dolayı fiyatlar biraz düştü ama bizim malımız onlara göre çürükte olsa lezzetli.  Bizim ürünümüz Türkiye’de bir numara. Eskiden tarlalar açıktı, şimdi seralara çevirdik. Bugün yağmur yağıyor ama etkilenmiyoruz. Normalde çilek en ufak nemden etkilenir, çürür ama sera olduğu için etkilenmiyor. Biz mahsulü naylonla koruyoruz, verimi arttırıyoruz. Yoksa ürün çöp oluyor” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.