Kış lastiği uygulaması başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kış lastiği uygulaması başladı
 :
/ 427 Kez Okundu
| |

Bugün başlayan ve 1 Nisan’a kadar sürecek olan kış lastiği takma zorunluluğu, yönetmeliğe göre şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsıyor. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira para cezası ve ceza puanı yaptırımı uygulanacak.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleride bugünden itibaren İnegöl’de kontrollerine başladı. Sürücüler bugün trafik polisleri tarafından kış lastiği takmaları konusunda uyarıldı.

TEDBİR ALMAKTA FAYDA VAR

Kış ayları yaklaşırken araçların motor aksamı ile yürür aksamının kontrol ettirilerek mutlaka bakımların yaptırılması gerektiğini ifade eden Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, “Araçlarda kışlık bakımlar çok önemli. Can ve mal güvenliği için sürücülerin gerekli tedbirleri almasında yarar var” dedi. Sürücülerin kış aylarında daha dikkatli olması gerektiğini de vurguladı. Araçlarda özellikle motor yağı, fren sistemi, akü, antifriz, lastik, silecek ve yürür aksamının kontrol edilmesi gerektiğini söyleyen Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan “Arıza olan kısımlar tamir ettirilmeli ya da yenisi ile değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

KENDİMİZE VE ARACIMIZA GÜVENMEDEN YOLA ÇIKMAYALIM

İnegöl ilçemiz Özellikle sonbahar ve kış aylarından yoğun yağışların ve sisin olabildiği ve bu mevsimlerde araç sürücüleri sürüşle ilgili ekstra önlemlerin alınması gerektiğini hiç bir şeyin insan canından daha önemli olmadığını ifade eden Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan “Kendimize ve aracımıza güvenmiyorsak kesinlikle yola çıkmamalıyız. Ayrıca uzun yola çıkacak sürücülerin yola çıkmadan önce yol ve hava durumu hakkında da bilgi alması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca; Kış lastikleri konusunda da uyarılarda bulundu.                                                                                                                         KIŞ LASTİĞİNİ HANGİ ARAÇLAR TAKMAK ZORUNDA?

Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan “Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.