Kış Lastiği Uygulamasına Son Gün Kala Lastikçilerde Yoğunluk

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kış Lastiği Uygulamasına Son Gün Kala Lastikçilerde Yoğunluk
#İnegöl | İHA
24 Kas 2023 / Cum 13:43
/ 1.088 Kez Okundu
| |

Kış lastiği uygulamasının 1 Aralık'ta başlayacağının açıklanmasının ardından lastikçilerde yoğunluk yaşandı. Yarın itibariyle ticari araçlarda kış lastiği olmayan araç sürücülerine ceza işlemi uygulanacak.

Aracına kış lastiği taktırmaya gelen otomobil sürücüsü Bünyamin Cebreş, "Daha güvenli bir sürüş için hem kendi can güvenliğim hem de diğer vatandaşlarımızın can güvenliği için zorunlu olmamasına rağmen ben taktırıyorum herkese de daha güvenli bir sürüş için tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Aracına kış lastiği taktırmak için gelen servis sürücüsü Hüsamettin Gündoğdu, "Bende kış lastiği taktırıyorum herkes taktırmak zorunda bütün ticari araç ve taksilerin taktırmasını istiyoruz. Kar lastiği olmayan araçlar yokuşta durup kalkamıyor mesela bütün araçların kışın lastik taktırmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Lastikçi Ercan Aygün, "Genelde her 1 Aralık'ta lastikçileri yoğun olduğu bir dönem oluyordu o bu sene bir hafta erken oldu ama vatandaşlarımız daha da bilinçlenmiş yoğun talep var. Yasal statüye göre sadece ticari araçların takma zorunluluğu var ama otomobil sürücülerinin de değiştirmesi gerekir. Kış lastiklerinin özellikleri var çünkü sadece kar yağıyor diye takılmaz hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde takılması gerekir. Halkımızdan da kış lastiği takmasını istiyoruz, takmayan vatandaşlarımızda özellikle kar yağışı beklenen günlerde araçlarını kullanmamalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız üşenmesin lastiklerini değiştirsin bu sene yoğun bir kış mevsimi beklenmekte. Araç sürücüleri kış lastiklerini muhakkak taktırmalı havalar ısınmaya başladığında çıkartırız problem değil öte yandan akü ve antifriz kontrolleri de oldukça önemli. Trafikte seyir halindeyken yollarımız çok güzel ancak ıslanma ve soğukta kaygan olabiliyor fren mesafelerini daha uzun tutmalarını da tavsiye ediyorum" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.