Kitap fuarını 10 günde 75 bin kişi ziyaret etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kitap fuarını 10 günde 75 bin kişi ziyaret etti
27 Şub 2018 / Sal 17:45
/ 6.157 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği İnegöl Kitap Günleri Fuarı sona erdi. Fuara ilişkin bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Alper Taban, 10 gün süren fuarı 30 bini öğrenci olmak üzere 75 bin kişinin ziyaret ettiğini duyurdu.

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği ve 16 Şubat tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan İnegöl Kitap Günleri Fuarı, 25 Şubat Pazar günü sona erdi. 10 gün süren fuarda 100 yayınevi, binlerce kitabı İnegöl halkıyla buluşturdu. 68 yazarın katıldığı fuar kapsamında; imza günleri, yazarların okul ziyaretleriyle öğrencilerle buluşması ve söyleşiler de yer aldı. Fuar organizasyonunun sona ermesinin ardından, Belediye Başkanı Alper Taban fuara ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Pazartesi akşamı 19.00’da fuar sonuçlarının açıklandığı ve değerlendirmesinin yapıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde yapılan basın toplantısında, VAV Fuarcılık Organizasyon Genel Müdürü Coşkun Genç ile Akıl Yayıncılık Genel Müdürü Ömer Baran’da hazır bulundu.

DAHA İYİSİNİ YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK
Kitap fuarının sonuçlarına ilişkin bir değerlendirme yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Alper Taban; “16-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz Kitap Fuarımızla ilgili değerlendirme yapmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Malumunuz ilk gün açılışımızı çok değerli misafirlerimizle, yazarlarımızla, protokol üyelerimizle, hemşerilerimizle, öğrencilerimizle, gençlerimizle gerçekleştirmiştik. Büyük bir heyecanla yola çıkmıştık. Bildiğiniz gibi geçen yıl yaptığımız bir kitap fuarı organizasyonumuz vardı. Ancak tabi o ilkini gerçekleştirirken, muhakkak suretle bundan sonra yapacağımız kitap fuarlarını çok daha iyi hale getirmeliyiz diye bir söz birliği etmiştik. Kitap fuarımızın sonuçlarını da oturduk, değerlendirdik, eksiklerimizi, olması gerekenleri, ihtiyaçları tekrar gözden geçirdik. Bu yılki fuarımızı da daha nitelikli ve kapsamlı hale nasıl getiririz noktasında VAV Fuarcılık organizasyon firmasıyla görüştük. Sağ olsunlar onlar da geçmiş birikim ve tecrübelerini bizlerle paylaştılar” dedi.

30 BİN KUMBARA DAĞITILDI
Fuar öncesi yapılan hazırlıklardan bahsederek konuşmasını sürdüren Başkan Taban; “Fuar öncesi 30 bin öğrencimize kumbaralar dağıttık. Aslında bu kumbaralarla öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturduk. Bir fuar gerçekleştirilecek, beraberinde sizler de burada aradığınız kitapları bulacaksınız. Bugünden küçük birikimler yaparsanız fuar açıldığında okumak istediğiniz kitapları orada bulup okuyabilirsiniz demiştik. Hem özel okullarımız hem devlet okullarımız, komşu ilçelerimizi de gezerek fuarımıza davet ettik. Geniş bir etkinlik olması hasebiyle pek çok yerde duyurularımızı yaptık. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

100 YAYINEVİ, 68 YAZAR KATILDI
Kitap fuarına 68 yazarın katıldığını, 100 yayınevinin de burada hazır bulunduğunu dile getiren Taban; “Ben bu rakamların bir ilçe ölçeğinde gerçekten ciddi rakamlar olduğunu düşünüyorum. Şimdi yine geri dönüşler üzerinden yapacağımız değerlendirmede; olması gereken nedir, yer noktasında en uygun yer burası mıdır konuları yine aynı şekilde gözden geçirilecek. İnşallah önümüzdeki yıl çok daha iyi bir fuarı İnegöllülerle buluşturmak adına hazırlıklarımızı yapacağız” ifadelerinde bulundu.

75 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
İnegöl Kitap Günleri Fuarını toplamda 75 bin kişinin ziyaret ettiğini de açıklayan Alper Taban, şöyle konuştu: “Sadece fuarla yetinmedik. Yazarlarımız da vardı. Yavuz Bahadıroğlu, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Dr. Faruk Öndağ, Şermin Yaşar, Yunus Arıkan, Mehmet Paksu, Okay Tiryakioğlu, Cemil Kavukçu, Pelin Çift ve Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil hocamızı burada ağırladık. Kitaplarını imzaladıkları gibi beraberinde Kültür Merkezimizde düzenlediğimiz söyleşilerle yazarlarımızı hemşerilerimizle buluşturarak kendilerinden istifade etmeye çalıştık. Bununla da yetinmedik, 11 yazarımızı 15 okulumuzda öğrencilerimizle buluşturduk. Çevre şehirlerden; İznik, Pazaryeri, Bozüyük, Yenişehir gibi ilçelerden de katılımlar olması adına gerekli çalışmalarımızı yaptık. Bu çalışmalar sonucunda 75 bin ziyaretçi fuarımızı gezdi, ziyaret etti. Özeleştiri yapmak gerekirse; bu yoğunluktan dolayı alanın yetersizliği gibi bir durum ortaya çıktı. Takdir edersiniz ki 75 bin kişiden bahsediyoruz. Yaklaşık bununun 30 bini öğrenci. İnşallah önümüzdeki yıl düzenleyeceğimiz kitap fuarımızda bunu çok daha uygun alanlarda yapabilmeyi hedefliyoruz.”

İLÇE HALKINA TEŞEKKÜR
Alper Taban, konuşmasının sonunda ilçe halkına da teşekkür etti. Taban, “Ben çok değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum bu fuara sahip çıktıkları için. Burada birileri gelsin kitap satsın, birileri gelsin kitap alsın gözüyle bakmadık. Bizim gerçekten en değerli sermayemizin bilgi olduğunu düşünüyorum. Bilgiyi de bulabileceğimiz kaynaklar kitaplar. Onun için öncelikli olarak rabbimizin de bize emr ettiği gibi oku ifadesi ile başlayarak biz de insanlara bu bilinci nasıl aşılayabiliriz, nasıl bu farkındalığı oluşturabiliriz, hemşerilerimizin daha fazla okumasına nasıl vesile olabiliriz kabilinden yola çıkarak bu fuarı gerçekleştirmiş olduk” dedi.

Değerlendirme toplantısı sonunda Başkan Taban, fuar organizasyonunun paydaşları olan VAV Fuarcılık Organizasyon adına Genel Müdür Coşkun Genç ve Akıl Yayıncılık adına Genel Müdür Ömer Baran’a plaket takdim ederek teşekkürlerini il etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.