Köftemiz Gibi Karpuzumuz da Farklı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Köftemiz Gibi Karpuzumuz da Farklı
 :
/ 1.383 Kez Okundu
| |

İnegöl köftesi gibi farklı bir lezzet yolunda olan Karpuz, Adana karpuzu ile yarışan bir pozisyona geldi. Adana karpuzu ile yarışan İnegöl karpuzuna talep her geçen gün artıyor.

İnegöl'de Şipali köyü çiftçilerinden Nihat Tozduman, İnegöl karpuzuna olan ilginin karşılanamaz şekilde arttığını söyleyerek, önümüzdeki sene daha büyük alanda ekim yapılacağını kaydetti. 20 gündür hasadın devam ettiğini kaydeden Nihat Tozduman, "Şu anda talepleri karşılayamıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda yağmurlar nedeniyle üretimde biraz sıkıntı yaşadık. Ama inşallah bu yıl hedefimize ulaşacağız. Daha hasat bitmiş değil. Ramazan bayramına kadar hasadını yaptığımız karpuzların tükeneceğini düşünüyoruz. Karpuzumuz, İnegöl'ün köylerine kadar ulaştı, vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler alıyoruz" dedi.

"ADANA KARPUZU İLE ARADAKİ FARK, TADI"
Adana karpuzu ile İnegöl karpuzu arasındaki farkı, İnegöl halkının belirlediğini kaydeden Tozduman, "Karpuzu tadan halkımızın tepkileri 'Adana karpuzundan daha tatlı bir karpuz üretmişsiniz. Ömrümüzde böyle bir karpuz yemedik' şeklinde oldu. Bu sene 35 dönüm ektik. 35 dönümden çıkan karpuz İnegöllüleri doyuramayacaktır. Çünkü, İnegöl'ün nüfusu çok. İnegöl'ü doyurabilmek için 500 dönüm ekmek lazım. Vatandaşlarımızdan gelen olumlu tepkileri göz önüne alarak, seneye bu sene yaptığımız hatalarımızı gidererek, üretimi artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.