Korkutan açıklama, en çok kanser İnegöl’de gözüküyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
04 Tem, 2020 / Cmt 19:50
/ 29.172 Kez Okundu
| |

İYİ Parti Genel Başkanları ve Bursa Milletvekilleri Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve Ahmet Erozan’ın da katıldığı dijital basın toplantısına İnegöl’den gazeteci Cem Taşkıner katıldı.

Bursa’nın sorunlarının konuşulduğu toplantıda Genç Gazete Yazı İşleri Müdürü Cem Taşkıner İnegöl’deki hava kirliliğini gündeme taşırken, valiliğin kömürü yasaklamasına rağmen İnegöl’de kaymakamlık tarafından kömür dağıtıldığını söyledi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Doktor Yahya Bahadır “Bu Bursa’nın en önemli sorunlarından bir tanesi de hava ve çevre kirliliğidir. Bursa’da en çok hava kirliliği İnegöl’de gerçekleşmekte. Bir hekim olarak söylüyorum İnegöl ilçemizdeki hastalıkların KOAH ve özellikle akciğer kanserinin en yüksek görüldüğü yöre olarak biliyoruz. Burada etkenin özellikle İnegöl’ün yanındaki OSB ve buradaki bacalarda da daha çok mobilya üretiminde kullanılan boya ve solventlerin gazlarının direk akciğer kanserine ve bu tip hastalıklara sebep olduğu bilimsel bir gerçektir.  İnegöl’ün hava kirliliği acilen gündeme alınıp çözülmesi gereken bir problemdir. Kömür dağıtımı da buna ilave olan bir yük. Sonuçta oradaki sanayinin emisyon gazlarının mutlaka ölçülüp ona göre standartlara uygun hale getirilmesi şarttır. Doğalgazın yaygın hale getirilmesi gerekmekte. Devlet milletine yardım edecekse kömür dağıtarak değil havayı ve kendini zehirleyerek değil, doğalgaz ücretini kendisi bir şekilde karşılayarak yapabilir.” dedi





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.