Korona virüs bu görüntüyü çok sevdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Korona virüs bu görüntüyü çok sevdi
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Haz 2020 / Cmt 12:42
/ 12.977 Kez Okundu
| |

İnegöl’de bulunan kargo firmalarında yoğunluk gözlemlerden kaçmazken, personellerin ise kurallara riayet etmeyerek maske takmadıkları gözlemlendi.

Korona virüs salgını sonrasında internetten yapılan alışverişlerle birlikte vatandaşların mağduriyeti de arttı.

Hem satın aldıkları hem de başkasına göndermek amacıyla kargoya verdikleri ürünlerin ulaşmasında sıkıntılar yaşayan vatandaşlar, kargolarının kaybolduğunu, geç ulaştığını ve kargo şirketlerine ulaşamadıklarını söyledi.

ADRESE GETİRMİYORLAR
İnegöl’de bulunan bazı kargo firmaları vatandaşların kargolarını evlerine götürmezken, vatandaşları kargo merkezinden kargolarını almaları konusunda uyarılarda bulundu.

SOSYAL MESAFEYE KİMSE UYMADI
Öte yandan kargolarını almak isteyen vatandaşlar, sosyal mesafeye uymazken, kargo firması içinde yaşanılan yoğunluk ise dikkatlerden kaçmadı.

MASKE TAKMIYORLAR
Kargo firması çalışanları kurallara riayet etmeyerek, yüzlerce insanın gün içinde uğradığı kargo firmasında maske takmadıkları gözlemlendi.

HAZIRLIKSIZ YAKALANDILAR
Kargo şirketlerinin taleplere hazırlıksız yakalandığını ve şikâyetlerin arttığını belirten Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise mağduriyet yaşayanların nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlattı.
 
Aydın Ağaoğlu yaptığı açıklamada şöyle konuştu;
"Birincisi satıcı firmaların düşük fiyat ilan etmelerine karşılık bu ürünleri göndermemeleri, siparişleri karşılamamalarıyla ilgili. Diğer bir odak noktası ise kargo şirketleri. Kargo şirketleri, çalışanlarının büyük fedakârlıkla bu paketleri yerlerine teslim etmek için uğraş vermelerine karşılık, gerek personel gerek ise altyapı yetersizliğinden ötürü tüketici şikâyetlerine yol açtı. Vatandaşlar evde bulunmalarına rağmen sürekli paketlerinin gelmediğini, araştırdıklarında da çeşitli şekillerde oyalandıklarını ifade ediyor. Kargo firmaları mevzuata göre, teslim aldıkları gönderiyi il içinde iki gün, il dışında yani Türkiye genelinde en çok üç günde teslim etmekle yükümlüler. Fakat buna uyulmuyor. Tüketici ne yapacak? Vatandaş Ulaştırma Bakanlığı'na internet üzerinden şikâyette bulunabileceği gibi, bir zarar söz konusu ise yine internet üzerinden Ticaret Bakanlığı'nın TÜBİS uygulamasını kullanmak suretiyle tüketici hakem heyetine zararının tazmini için başvurabilir. Ayrıca sosyal medyada o kargo firmasının adını da belirterek uyguladığı haksızlığı, aksamayı yazmak suretiyle diğer tüketicilerin de tepki koymalarını imkân verecek bir girişimde bulunabilir. Mademki sanal ortamda alışveriş yaparken mağdur olduysa yine sanal ortamda bunun hesabını sorabilir."
 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.