Koronavirüsü yenen İnegöllü imam yaşadığı süreci anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
08 Nis 2020 / Çar 13:56
/ 13.810 Kez Okundu
| |

Umre dönüşü covid19 testi pozitif çıkan İnegöllü imam Şerif Çelik yaşadığı tedavi sürecini İnegöl Online’a anlattı.

Umre ibadetinin ardından Ankara’ya dönen ve burada karantina altına alınan İnegöl Huzur Mahallesi imamı Şerif Çelik ve kızı, karantina sürecinde yapılan test sonucunda koronavirüs pozitif çıktı.

Ankara’da karantinaya alınan ve tedavisine Ankara’da devam edilen Şerif Çelik ve kızı koronavirüsü yenerek tekrar sağlığına kavuştu.

Taburcu edilen İmam Şerif Çelik geçtiğimiz Pazar günü evine gönderildi. İnegöl’deki evinde 14 günlük karantina süresini dolduran imam Şerif Çelik yaşadığı süreci İnegöl Online’a anlattı.

Umre dönüşü karantinaya alındığını ifade eden Şerif Çelik “Umre görevimizin bitmesine 10 gün kala koronavirüs dolayısı ile bizleri alıp Ankara’ya getirdiler. Bizleri Şehit Özel Harekât KYK yurdunda bizi karantina altına aldılar. Karantinaya alana kadar hiçbir umrecide bir virüs tespit edilmemişti. 10 gün karantinada kaldık yurtta başta devletimiz, sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm kurumlarımız yanımızda oldular.  Burada tüm ihtiyaçlarımız karşılandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’mız bizim tüm ihtiyaçlarımızı karşıladı.  Sağlık ekipleri devamlı yanımızdaydılar.  10 gün karantinada kaldıktan sonra ben bir rahatsızlık geçirdim. Beni ilk önce devlet hastanesine kaldırdılar.  Burada testlerimin yapılmasından sonra Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’ne götürdüler.  Test sonuçlarım pozitif çıkmıştı durumum pekiyi değildi.  Doktorlarımız hemen tedavilerimize başladı.  Kısa sürede ben bu hastalığı atlattım. Hamd olsun 14 gün evde kaldıktan sonra test sonuçlarım negatife döndü.  Kızımın da sonuçları pozitifti onunda tedaviden sonra sonuçları negatife döndü.  İkimiz de sağlıklı bir şekilde 5 Nisan tarihinde taburcu olarak evimize geldik.”

EVİNDE KARANTİNADA
Durumunun iyi olduğunu kontrol amaçlı evinde 14 günlük karantinada olduğunu belirten Şerif Çelik “Şuan evimizdeyiz, evimizde karantina süremiz devam ediyor.  İlaçlarımız var onları kullanıyoruz. Bu hastalığı hep beraber inşallah atlatacağız. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan başta Cumhurbaşkanımız, sağlık ekiplerimiz, Diyanet Yetkililerine Müftülerimize, arayıp hal hatır soran tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. “

KURALLARA LÜTFEN UYALIM
Devletin koyduğu kurallara lütfen uyalım diyen imam Şerif Çelik “Sizlerden tek ricam devletimizin koymuş olduğu kurallara uyalım. Bu kurallar bizim için, sosyal mesafeyi koruyalım, maskesiz sokaklara çıkmayalım.  Başımıza buyruk hareket etmeyelim. Evimizde dahi sosyal mesafeye dikkat edelim.  İnşallah hep beraber bu hastalığı atlatacağız. Tüm insanlara tüm Müslümanlara rabbim şifa versin inşallah.  En kısa zamanda bu hastalığı Allah def eylesin inşallah.” Dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.