Koronaya iyi gelen ilaç yasaklanabilir

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Koronaya iyi gelen ilaç yasaklanabilir
#İnegöl | Haber Merkezi
31 May 2020 / Paz 12:51
/ 3.024 Kez Okundu
| |

Koronavirüsle mücadelede kullanılan ve enfeksiyona iyi geldiği düşünülen hidroksiklorokin isimli ilacın kalp krizi riskini artırdığı ihtimaliyle yasaklanması gündemde. Bilim Kurulu, konuyla ilgili gerçekleştirdiği toplantının ardından ilacın Türkiye’de yasaklanması ya da dozajının azaltılması yönünde tavsiyelerde bulunacak.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Demircan, Kovid-19'a iyi geldiği düşünüldüğü için tedavide kullanılan hidroksiklorokin ilacının kalp krizi riskini artırdığı için yasaklanma ihtimali olduğunu belirtti. Demircan, konuyla ilgili son değerlendirmeler yapıldıktan sonra ya dozunu azaltarak kullanılacağını ya da alternatif ilaçları önereceklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Demircan, koronavirüs tedavisinde kullanılan 'hidroksiklorokin' ilacının kalp rahatsızlığına neden olduğu iddiaasına ilişkin, "Koronavirüs ilk çıktığında kullanabileceğimiz tek ilaç hidroksiklorokindi. Şu anda bazı şeyleri yüzde yüz söylemek erken, izleyip görmek lazım. Biz bunun düzenlemesini yapıyoruz Bilim Kurulu'nda. Bugün, yarın yayımlanacak. Ya hastanede dozunu azaltarak kullanacağız ya da alternatif ilaçlarımız var onları önereceğiz" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.