Koronaya karşı koruyan bitki İnegöl’de ekilmeye başlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Koronaya karşı koruyan bitki İnegöl’de ekilmeye başlandı
#İnegöl | Haber Merkezi
29 Nis 2020 / Çar 15:35
/ 17.467 Kez Okundu
| |

Bağışıklık sistemi için yararlı olan yaban mersininin ekimleri İnegöl’de başladı. Bağışıklık sisteminin güçlü olması korona virüse yakalanma ihtimalini düşürüyor.

Türkiye’de çok fazla bilinmeyen ancak son yıllarda talebin arttığı yaban mersini, İnegöl’ün marka değerleri arasında yerini alıyor. İlk olarak 5 yıl önce Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi’nin teşvikleriyle yapılan fide dağıtımları sonucu deneme ekimleri gerçekleştirilen yaban mersini, İnegöl’de çiftçinin yeni umudu oldu.

5 yıllık sürecin sonunda yaban mersini üretiminde şehrin en iddialı mahallesi olan kırsal Tuzla Mahallesi oldu.

EKİMLER BAŞLADI
Temmuz ayında hasadı yapılacak olan yaban mersininin ekimleri devam ediyor. Ekim yapan üreticilerden Yahya Taşdemir “Türkiye’de ne yazık ki fide üretimi yok. Bizde fidelerimizi Polonya’dan getirdik. Yurt dışından getirdiğimiz fidelerin 250 dekarlık arazimize ekimlerini tamamladık. İnegöl’de pek fazla bilinmiyor zahmetli bir ürün. Nasipse Temmuz ayında hasadını yapacağız” dedi.

KORONAVİRÜSE FAYDALI
Çok hızlı yayılıma sahip olan corona virüs de, diğer tüm virüsler gibi özellikle bağışıklık sistemi zayıf olanları ve kronik hastalığı bulunanları çok daha fazla etkiliyor. Bu nedenle, evde kalmak ve hijyen kurallarına dikkat etmek kadar, sağlıklı ve dengeli beslenme de şüphesiz çok büyük önem taşıyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu yaptığı açıklamada “Yaban mersini, nar, pancar, kırmızı lahana, yeşil çay gibi güçlü antioksidanların yanı sıra; bitkilere rengini ve tadını veren, en çok da sebze ve meyvelerde bulunan fitokimyasallar ile de bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.” Dedi.



 
 
 
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.