Kosova’da 2 sevinç birden

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
19 Eyl 2016 / Pzt 13:14
/ 8.497 Kez Okundu
| |

OHAL sürecinde kapatılan ve kurucusu Devrim Kosova’nın uzun uğraşları sonucunda tekrar açılan Kosova Koleji’nde öğretmen ve veliler, hem okullarının tekrar açılması hem de yeni eğitim öğretim yılı coşkusunu yaşadı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatılan okullar listesine alınan ardından kurucusu Devrim Kosova’nın uzun gayretleri sonucunda tekrar açılan Kosova Koleji’nde de 2016- 2017 eğitim öğretim yılı açılış programı tertip edildi.

 

Cerrah’taki kampüste gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Eğitim kadrosunun tanıtılmasının ardından söz alan Okul Müdürü Erol Baştürk, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti. Geçtiğimiz yıl bir velilerinin okulun ‘Mutlu çocukların okulu’ sloganını değiştirmesini istediğini aktaran Baştürk; “ Bunun sebebini sorduğumda bana ‘Çünkü burada veliler de çok mutlu. Mutlu çocukların ve velilerin okulu diye yazabilirsiniz’ dedi. O an çok duygulanmıştım” ifadelerini kullandı. Baştürk, akademik başarının yanı sıra sosyal,  kültürel ve sportif başarılar elde etme adına bu sene daha fazla çalışacaklarını sözlerine ekledi.

 

Okulun kurucusu Devrim Kosova da 2016- 2017 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Kosova, yaşadıkları süreci de şöyle paylaştı: “ 2007 yılında özel eğitime başladık. O günden bu yana değişmez ilkelerimiz demokrasi ve Atatürk ilke ve inkılaplarına olan bağlılığımız. Erdemli insan olmak için çocuklarımıza işlemeye çalışıyoruz. Bu arzumuzu hiç değiştirmedik. Önümüzde zaman zaman çakıl taşlarını, zaman zaman kayalar koydular. Süreç bizim adımıza bir parça sıkıntılı geçti. 15 Temmuz sürecinin ardından kurunun yanında yaş da yanabilirdi. Haksız rekabette çirkin karalamamalar oldu. Tüm velilerimiz şunu bilmelidir ki 2007 yılında çıktığımız bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz ve ilerlemeye devam edeceğiz. Bu süreç bizi çok daha güçlü kıldı” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.