Kozluca’da 80 Saatlik Sürü Yönetimi Kursu Başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kozluca’da 80 Saatlik Sürü Yönetimi Kursu Başladı
09 Oca 2018 / Sal 17:48
/ 1.255 Kez Okundu
| |

İnegöl’ün tarım alanındaki paydaşlarının İnegöl Belediyesi koordinasyonu ile bir araya gelerek her yıl kış aylarında düzenlediği Çiftçi Eğitim Seminerleri kapsamında Kozluca Mahallesinde 80 saatlik Sürü Yönetimi kursu başladı. 12 gün sürecek kurs sonunda hayvancılığın yoğun olduğu mahalledeki vatandaşlar Sürü Yönetimi belgelerine sahip olacak.

İnegöl Belediyesi’nin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Ziraat Odası işbirliği ile her yıl kış aylarında düzenlediği Çiftçi Eğitim Seminerleri geçtiğimiz hafta başlamıştı. Bu yıl seminer formatından kurs formatına dönen eğitimler kapsamında Pazartesi akşamı Kozluca Mahallesi’nde de 12 gün sürecek 80 saatlik Sürü Yönetimi kursunun startı verildi.

SERTİFİKALI HAYVAN YETİŞTİRİCİSİ OLACAKLAR
Hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ve geçmişten bugüne hayvancılıktaki işlevi ile adından söz ettiren Kozluca Mahallesi’ndeki vatandaşların bu alanda yeni teknoloji ve teknikleri öğrenmesini sağlayacak kurs sonunda, bölge sakinleri sertifikalı sürü yöneticileri olacak. Kozluca Mahallesi sakinlerinin de yoğun ilgi gösterdiği kursun ilk gününde Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ile Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik’te kursa katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Eğitimler başlamadan önce mahalle sakinlerine yönelik selamlama konuşması ve bilgilendirmeler yapıldı. Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, her yıl olduğu gibi 2018 yılında da çiftçi eğitim seminerlerine başladıklarını ifade ederek; “Belediyemiz, İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve Ziraat Odamız ile bu akşam burada sürü yönetimi konusunda eğitimlerimize başlıyoruz. Bu çalışmaların köyümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

SEMİNER DEĞİL KURS VERİLECEK
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ise Halk Eğitim Merkezi olarak pek çok kurslar düzenlediklerini hatırlatarak; “Yaklaşık 3300 çeşit kursumuz var. Dil kurslarından hobi kurslarına, meslek kurslarına kadar pek çok kurslar yapıyoruz. Ancak bizim en sevinerek yaptığımız kurslardan bir tanesi tarımsal kurslar. Bu tür kurslara emek vermek gerçekten beni mutlu ediyor. İnegöl Belediyesi, İlçe Tarım, Ziraat Odası ve Halk Eğitim olarak geçtiğimiz yıllarda da bu kursları yapıyorduk. Kış aylarında, işin az olduğu dönemlerde belirlediğimiz 8-10 köyde seminerler yapıyorduk. Bu yıl biraz daha farklılaştırdık. Seminerler bir günlük anlatıma dayalı ama kurslar belirli saatleri olan, yoğunlaştırılmış eğitimin verildiği eğitimlere kurs diyoruz. Bugün Kozluca’da sığır yetiştiriciliği ile alakalı eğitimlerimiz verilecek” diye konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ SİZLERİ BİLGİLENDİRMEK”
Kurum olarak önceliklerinin çiftçileri eğitmek ve bilgilendirmek olduğuna dikkat çeken İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren de “İlçe Tarım Müdürlüğü olarak bizim öncelikli işimiz ve görevimiz aslında çiftçilerimize yapmış oldukları faaliyetlerle ilgili bilgilendirmeler yapmak. Sizin gözünüzde biz her zaman destekleyici kurum olarak görünüyoruz ama önceliğimiz sizleri bilgilendirmek. İnegöl’de de bu işle ilgili çok güzel bir konsorsiyum oluşturulmuş. Emin olun bu uygulamayı başka şehirlerde bulamazsınız. Bu uygulama İnegöl’e has. Tarıma yön veren birçok kurumun işbirliği yaparak sizin de işlerinizin yoğunluğunun azaldığı kış sezonunu bu şekilde değerlendirmesi sizler için de faydalı sonuçlar ortaya çıkaracak” ifadelerinde bulundu.

80 SAATLİK EĞİTİM VERİLECEK
Eğitim öncesi son olarak bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit de sığır yetiştiriciliği konusunda alanında uzman kişilerin Kozluca Mahallesi sakinlerine eğitim vereceklerini söyledi. Bu eğitimlerin vatandaşların bu işleri bilmediği anlamına gelmediğini, ancak gelişen ve yenilenen teknolojiyi takip etme adına önemli olduğunu kaydeden Yiğit; “Tabi ki siz hayvancılığı biliyorsunuz. Ama mutlaka eksik kalınan bir yer vardır. Teknoloji, bilim her zaman ileriye gidiyor. Kaçırılan bir nokta var mıdır, bunları size nasıl aktarırız bunun derdindeyiz. Bu sene de sizinle ilgili sürü yetiştiriciliği alanında 12 gün sürecek bir kursumuz olacak. Yaklaşık 80 saat ve sonunda da sertifika törenimiz olacak” dedi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
İnegöl Belediyesi olarak her zaman çiftçinin yanında olduklarının da altını çizen Yiğit; “Kozluca Mahallemizin halkının yanına gelirken de her zaman İnegöl Belediyesi olarak rahat bir şekilde geliyoruz. Malum 3-4 yıl önce kanalizasyon problemlerimiz, içme suyu problemlerimiz vardı. Şükürler olsun onları yaptık. Ama üst mahalleyle ilgili de sıkıntılar var. İnşallah onları da yakında gidereceğiz. Süt Toplama Merkeziyle ilgili sizlere bir söz vermiştik. Hamdolsun onu da hayata geçirdik. Tankı da kısa süre içerisinde değiştireceğiz. İnegöl Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız. Sağ olsun Bursa Büyükşehir Belediyemiz de desteklerini esirgemiyor bu noktada. İhtiyaca binaen kırsal mahallelerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından alanında uzman kişiler tarafından mahalle sakinlerine yönelik düzenlenecek sürü yönetimi kursunun ilk dersi gerçekleştirildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.