Kredi kartı harcamalarında rekor artış

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kredi kartı harcamalarında rekor artış
#İnegöl | Haber Merkezi
08 Mar 2024 / Cum 14:52
/ 715 Kez Okundu
| |

Kredi kartı harcamalarında rekor artış: TCMB verilerine göre, banka ve kredi kartı işlemleri yüzde 15 arttı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, limit düzenlemesi sinyali verdi.

TCMB'nin son verilerine göre, 1 Mart ile biten haftada banka kartı ve kredi kartı işlemleri tutarı, önceki haftaya göre yüzde 15 artarak 262.6 milyar TL'ye ulaştı. Bu rakam, kartlı harcamalarda yeni bir rekor olarak kaydedildi. Vergi ve BES ödemelerindeki 9,6 milyar TL'lik artışın da etkisiyle bu dönemdeki artış belirginleşti.

HalkTV'nin haberine göre, Ekonomist Haluk Bürümcekçi'nin değerlendirmesine göre, genel olarak artışlar yaygınlaşırken, en belirgin haftalık yükselişler hizmet sektörleri, eğitim, araç kiralama-satış, akaryakıt ve mobilya harcamaları gruplarında görüldü. Elektrik-elektronik harcamaları ise azalan az sayıdaki alt gruplar arasında yer aldı.

İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILAN ALIŞVERİŞLERDE REKOR

Ayrıca, internet üzerinden kredi kartı ile yapılan alışverişler haftalık 15,6 milyar TL artarak 83,4 milyar TL'ye yükselerek yeni bir rekor kırdı.

Vergi ve BES ödemeleri hariç toplam alışverişin son 4 haftalık ortalamasının yıllık değişimi ise yüzde 139,5 artış göstererek yükselişini sürdürdü.

ŞİMŞEK'TEN DÜZENLEME SİNYALİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada kredi kartlarına yönelik limitlerle ilgili bir düzenleme sinyali verdi. Şimşek, iç talebin yumuşadığını belirtirken, finansal istikrar komitesinde bu konuların ele alındığını ifade etti. Limit belirlerken gerçekçi beyan ve bütünlük gerekliliğine vurgu yapan Şimşek, uluslararası normlara uygun bir yaklaşım benimseneceğini söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.