Küçük yazarın imza günü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Küçük yazarın imza günü
 :
/ 1.092 Kez Okundu
| |

‘Öykülerden Biri’ isimli kitabını Ağustos ayı içerisinde çıkartan İshakpaşa Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi İkbal Sena Nur Demir, İnegöl Belediyesi tarafından tertip edilen imza gününde kitaplarını imzaladı.

Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş: “İnegöl Belediyesi olarak birçok sosyal ve kültürel etkinlikler yapıyor, kültürel birçok projenin altına imza atıyoruz. Eğitim alanında ise Bursa ve çevresinde en etkili belediyelerden biriyiz. Hem eğitim-öğretim alanında hem de sportif alandaki başarıları da ödüllendiriyoruz. Bu gün de böyle bir etkinlik yapıyoruz. İshakpaşa Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi İkbal Sena Nur Demir, ‘Öykülerden Biri’ isimli kitabını Ağustos ayı içerisinde çıkartarak, okuyucuları ile buluşturdu” dedi.
 
1 YIL İÇİNDE TAMAMLADI
İmza törenine katılan öğrencilere “İkbal arkadaşınız sizler gibi bir öğrenci olmasının yanında başka güzel işlerle de uğraşıyor” diyen Aktaş: “Çok yönlü bir öğrenci olan İkbal, okulundaki normal eğitimin yanında Bursa Bilim ve Sanat Merkezi’nde her hafta Pazartesi ve Çarşamba günleri de eğitim alıyor. Kitap çalışmasına Bursa Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi'nde başlayan 13 yaşındaki küçük yazar İkbal Sena Nur Demir, kitabını 1 yıl içinde tamamladı. Kitapta tarih ağırlıklı çeşitli hikâyeler var. Kitabı yazarken Türkçe öğretmeni Semra Balaban'dan destek aldı” şeklinde konuştu.
 
100 ADET SATIN ALDI
Aktaş, şöyle devam etti: “Demir, ‘Öykülerden Biri’ adlı ilk kitabından babası Süleyman Hocamızın desteği ile 1000 adet bastırdı. Biz de destek olmak için İkbal’in kitabından 100 adet satın alarak, imza gününe katılan siz öğrencilerimize bugün hediye ediyoruz. Bu imza gününü de tertip ederek kardeşimizin kitabının tanıtılmasını sağlıyoruz. Sizler de hediye edeceğimiz kitaplarınızı İkbal arkadaşınıza imzalatabilirsiniz. Ayrıca; okul ve mahallelerinizdeki diğer arkadaşlarınıza, bu kitabı kırtasiyelerden satın alabileceklerini söyleyin. Ben küçük kardeşimizi gönülden tebrik ediyorum. Bu kitabın oluşmasında emeği geçen, katkı koyan herkesi de kutluyor, kardeşimiz adına da teşekkür ediyorum”
 
GÜL İÇİN TOPRAK OLMUŞ
Milli Eğitim Şube Müdürü Cavit Yakşi de Mevlana Haftası içerisinde olunduğunu anımsatarak: “Mevlana’nın güzel bir sözü vardır ‘Gül bitirmek için toprak olmak lazım’ Anne babası İkbal Sena Nur Demir için toprak oldu. İsmi gibi 3 kişilik büyümüş ve çalışmış İkbal Sena Nur. Anen babası toprak olmuş güzel bir gül ortaya çıkmış. Bu emek için de Sena Nur toprak olmuş. Belediye Başkanımızın desteği ile imza günü düzenledi. Belediye Başkanımıza eğitime verdiği değer için teşekkür ediyorum” dedi.
 
ŞİİR VE MAKALE OLMADI
Küçük yazar İkbal Sena Nur Demir de imza gününe geldikleri için Belediye Başkanı Aktaş, Şube Müdürü Yakşi, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, okul idaresi, öğretmen ve öğrenci arkadaşlarına teşekkür etti. Daha önce öyküler yazdığını kaydeden Demir, şiir ve makalede başarılı olamadığını ve öyküye yöneldiğini; öyküleri bir araya getirerek kitap çıkardığını kaydetti. Demir, imza gününde ayrıca öğrenci arkadaşlarının sorularını da yanıtladı. Program kitapların imzalanması ile son buldu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.