Kurayla iş sahibi oldular
26 Eki 2017 / Per 19:01
/ 4.748 Kez Okundu
| |

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında, okullarda 9 ay çalışacak geçici süreli personel kura ile belirlendi. Noter huzurunda yapılan kurayla, 45’i temizlik olmak üzere 60 kişi iş sahibi oldu.

Toplum yararına çalışma programı çerçevesinde ücreti İş-Kur tarafından ödenmek üzere okullarda 9 ay süreyle temizlik lerinde çalıştırılacak 45 temizlik personeli ile 15 güvenlik görevlisi kurayla belirlendi.

 

Vehbi Koç İlkokulu’nun çok amaçlı salonunda düzenlenen kura çekimi öncesi konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, kurada ismi çıkacak personelin 06 Kasım 2017-30 Haziran 2018 tarihleri arasında görev yapacağını söyledi.

DAHA ÖNCE 50 KİŞİ ALINMIŞTI

Okullarda çalıştırılacak personelin kurayla belirlendiğini aktaran Bilican,

“Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz kurada, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında okullarda çalışacak 50 temizlik görevlisi belirlenm ti. Bugün de Milli Eğitime bağlı okullarda çalıştırılmak üzere alınacak yeni personel için kura çekimi yapıyoruz.”

OKULLARA GÜVENLİK GÖREVLİSİ

“45 k ilik temizlik personeli kadrosuna 101 başvuru, 15 olan güvenlik personeli kadrosuna ise 19 başvuru oldu. Şartları taşıyan arkadaşlarımız arasında 60 k i için noterimiz huzurunda kura çekimi yapılacak. Okullarımızda ilk defa güvenlik görevlisi uygulaması olacak” dedi.

 

9 AY ÇALIŞACAKLAR

Toplum Yararına Çalışma Programının (TYP) okullarda 9 ay uygulanacağını aktaran İş-Kur Müdürü Ahmet Baştürk,

“Toplum yararına çalışma programı sizliğin önüne geçilmek için uygulanıyor. İş-Kur Müdürlüğü tarafından İlçe milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen 45 k ilik temizlik personeli, 15 k ilikte güvenlik görevlisi personeli için kura çekimi yapıyoruz.”

İLK DEFA BU SENE

“Aynı hanede oturan iki k i müracaat etm se bir k i katılabiliyor. Ayrıca adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre aynı hanede oturan k ilerin aylık gelirleri asgari ücretin 3 katını geçiyorsa, bu k i de katılamıyor. Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında okullara ilk defa bu sene güvenlik görevlisi alınacak. Güvenlik görevlisi için İnegöl’e toplam 15 k ilik kontenjan verildi” diye konuştu.

 

ÇOĞUNLUK BAYAN

Konuşmanın ardından kura çekimine geçildi. Noter huzurunda yapılan kura çekiminde önce okullarda görev alacak 45 temizlik personelinin kurası çekildi.

Kurada ismi çıkan vatandaşlar büyük sevinç yaşarken, kurada bayanların çoklukta olması gözlerden kaçmadı. 15 k ilik güvenlik görevlisinin kurası ise daha sonra yapıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.