Kurban Bayramı Ahıska’da kutladılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kurban Bayramı Ahıska’da kutladılar
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Ağu 2019 / Paz 17:13
/ 7.048 Kez Okundu
| |

Inegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri, Dünya Ahıska Türkleri Birliği’nin (DATÜB) öncülüğünde Kurban Bayramı’nı Ahıska’da kutladılar.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin verdiği iki adet otobüs desteği ile Bursa başta olmak üzere İzmir, Afyon, Denizli gibi illerden katılımın sağlandığı program 12 Ağustos başlandı. Belirlenen noktalarda buluşan kafileler otobüslere alınarak Ahıska'ya doğru hareket etti. Sefere Dünya Ahıska Türkleri Birliği Türkiye Icra Komitesi başkanı Mehmet Taş, Inegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Osman Hatipoğlu, DATÜB Türkiye Bursa Il Temsilcisi Paşa Alihan, başkan yardımcısı Orhan Faik, DATÜB Türkiye Kadın Kolları Bursa Il Temsilcisi Gülçeren Terzioğlu, DATÜB Gürsu Ilçe Temsilcisi Ahmet Çakmak, Bolu Izzet Baysal Üniversitesi, Afyon Kocatepe Universitesi öğretim üyeleri, çok sayıda öğretmen ve araştırmacı katılım sağladı.

 

Seferin ilk durağı Erzincan oldu. Gece geç saatleri olmasına rağmen Erzincan'a Ukrayna'dan getirilerek yerleştirilen ailelerle bayramlaşma programı hayata geçirildi. Bayramlaşma etkinliğinden sonra Ahıska'ya doğru hareket edildi. Posof Kaymakamı ve Belediye başkanı ile yol üzerinde görüşüldü ve bayramlaşıldı. Daha sonra Türkgözü sınır kapısından Ahıska'ya geçildi. İlk gün otellere yerleştikten sonra Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Sayın Ziyatdin Kassanov'un vekaleti ile DATÜB Türkiye Icra Komitesi Başkanı Mehmet Taş kurbanlık kestirdi. Bayramın ikinci günü kesilen kurbanlıklar Ahıska'da yaşayan ailelere dağıtıldı. Seferin ikinci günü sabah kahvaltısı sonrası Ahıska Kalesi gezildi ve hatıra fotoğrafı çekildi. Daha sonra kafileler halinde köyler ziyaret edildi. Ziyaretler sonunda her iki otobüsle sefer edenler Ahıska'dakilerle birlikte akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemek eğlence ile devam ettirildi. Ziyaretin üçüncü günü ise öğlene kadar Ahıska gezildikten sonra Borjom'a sefer edildi. Akşama kadar tarihi mekânlar ve tatil beldeleri gezildi ve akşam saatlerinde Batum'a doğru hareket edildi. Sabah kahvaltısı Batum'da yapıldıktan sonra Osmanlı tarihini izlerini taşıyan mekânlar ziyaret edildi. Cuma namazından sonra ise Bursa'ya doğru yol alındı.

 

Ahıska ziyareti ile ilgili bilgi veren DATÜB Türkiye Icra Komitesi Başkanı Mehmet Taş şunları ifade etti: "DATÜB Türkiye Icra Komitesi heyeti vekaleten Genel Başkanımız Ziyatdin Kassanov'un kurbanlarını Ahıska'da, Vatan topraklarında yaşayan kahraman soydaşlarımızla birlikte kesti. Bir çoğuyla bayramlaşarak istişare yapma imkanı elde etti. Öncelikle belirtmeliyim ki Ahıska'da yaşayan kahraman soydaşlarımızın tamamına genel başkanımızın selamını görüşerek ilettik. Hem sorunlarla hem de yapılması gerekenlerle ilgili çok verimli görüşmeler yaptık. Diyebilirim ki son yıllarda geçirdiğim en anlamlı kurban bayramı oldu. Bizleri sevindiren bir diğer konu da halkımızdan ve komşularından edindiğimiz bilgiler çerçevesinde Gürcistan hükümetiyle güzel ilişkiler içinde olduklarıdır. Hiç bir sorun yaşamadıklarını söylemeleri bizi bir ayrı mutlu etti. Gürcistan hükümetine, hem de Ahıska'da yaşayan yerel halka çok teşekkür ediyorum. Ayrıca genel başkanımız Sayın Ziyatdin Kassanov'a teşekkür ediyorum ki bizleri kendisi gibi halkımıza hizmet konusunda birlik beraberlik içinde hizmet etmemize vesile oldu. Bundan sonra bizim yapmamız gerekenin Ahıska'da yaşayan insanların daha rahat yaşaması için işadamlarımızı Ahıska'ya yatırım konusunda yönlendirmemiz olacaktır"


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.