Kurban Bayramı tatili 10 gün mü?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kurban Bayramı tatili 10 gün mü?
10 Ağu 2017 / Per 15:42
/ 23.480 Kez Okundu
| |

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün mü 6 gün mü olacağı Bakanlar Kurulu’nda görüşüldükten sonra karara bağlanacak ve kamuoyuna ile paylaşılacak.

Kurban Bayramı 1 Eylül Cuma günü başlıyor. Öncesinde ise 30 Ağustos Zafer Bayramı var. 31 Ağustos ise arife günü... Eğer o gün de tam gün tatil ilan edilirse Bayram tatili 6 güne çıkacak.

30 Ağustos Çarşamba gününe denk gelirken Pazartesi ve Salı günleri de eklenirse bayram tatili 10 gün olabilir.

Milyonların gözü hükümetten gelecek bu haberde. Turizmciler ise rezervasyonlar için tatil kararının biran önce duyurulmasını istiyor.

Konuyla ilgili bakanlardan açıklamalar geliyor.

"ÜMİT VERMEK DOĞRU OLMAZ"

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş konuyla ilgili, "Belli olmadan herhangi bir şey söylemek, ümit vermek doğru olmaz. Ama herhalükarda bayram tatili ümidimiz var, yani kısa da olsa bayram tatilimiz var. Uzun olursa ne âlâ, turizm bakımından ama şu haliyle bile bayramda Türkiye'nin birçok yerinde turizm açısından çok ciddi hareketlenme var ve daha da olacağını biliyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN ÇALIŞMAYA İHTİYACI VAR"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, "Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya, üretmeye, ithalat yapmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan bununla ilgili alınacak olan kararlara da saygı duyarız" dedi.

"BAKANLAR KURULUNDA KONUŞACAĞIZ"

Son olarak da Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bakanlar kurulunda konuşacağız ondan sonra sizinle arkadaşlarımız paylaşacaklardır" diye yanıt verdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.