Kurbanlıklar o tarihte geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kurbanlıklar o tarihte geliyor
#İnegöl | Haber Merkezi
24 Haz 2019 / Pzt 19:44
/ 3.324 Kez Okundu
| |

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla beraber, Türkiye’nin çeşitli illerinden İnegöl’e kurbanlık hayvan sevkiyatı yapılacak. Bu yıl İnegöl’e, 8 bin kurbanlığın gelmesi beklenirken; üreticiler 10 Temmuz’dan itibaren satışa başlayacak.

KURBAN BAYRAMI 11 AĞUSTOS’DA

11 Ağustos Pazar günü idrak edeceğimiz Kurban Bayramı öncesinde, Anadolu’nun çeşitli illerinden kamyonlara yüklenen kurbanlıklar İnegöl’e getirilmeye başlanacak. Kurbanlık hayvan sevkinin önümüzdeki ay itibariyle başlayacağı bildirilirken; kente Erzurum başta olmak üzere Bayburt, Ağrı ve Muş gibi illerden kurbanlık hayvan sevkiyatı yapılacak.

8 BİN KURBANLIK BEKLENİYOR

Bu yıl 3 bin büyükbaş ve 5 bin küçükbaş olmak üzere yaklaşık 8 bin kurbanlığın gelmesi bekleniyor. İnegöl’e gelecek kurbanlıklar, İnegöl Belediyesi Zabıta ekiplerince denetimden geçirildikten sonra hayvan pazarına gönderilecek. Üreticiler 11 Temmuz’dan itibaren hayvan satışına başlayacak.

FİYATLARA İLŞKİN BİR AÇIKLAMA YOK

Bu arada Kurbanlık fiyatlarına ilişkin henüz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan henüz net bir açıklama yapılmadı.

Hicri takvimde Zilhicce ayının 10'unda kutlanan Kurban Bayramı bu sene Miladi takvime göre 11 Ağustos Pazar günü kutlanacak. 10 Ağustos Cumartesi günü ise Kurban Bayramı arefesi idrak edilecek. 4 gün sürecek Kurban Bayramı 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.

Ramazan Bayramı tatili arefe günü ve Cuma gününün de tatile dahil edilmesiyle 9 güne çıkarılmıştı. Vatandaşlar Kurban Bayramı için de 9 günlük tatil hayali kuruyor. Perşembe ve Cuma günü de dahil edilirse bayram tatili 9 gün olacak. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.