Kurşunlu Mahallesi’nde yıkım başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kurşunlu Mahallesi’nde yıkım başladı
15 Şub 2017 / Çar 16:22
/ 2.536 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi, modern bir ürün toplama merkezi oluşturmak üzere Kurşunlu Mahallesinde bulunan 30 yıllık eski hal binasının yıkımına başladı. Yıkımı inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Burası yaşayan bir yer haline dönüşecek” dedi.

Kırsala yönelik yatırımlarını sürdüren İnegöl Belediyesi, çilek markasının geliştirilmesine yönelik düzenlediği çilek çalıştayında üreticilerin talepleri doğrultusunda eksikliği tespit edilen Kurşunlu Mahallesi Ürün Toplama Merkezinin yapımı için çalışmalara başladı. Kurşunlu eski hal binasının bulunduğu alanda yapılması planlanan merkez için çalışmalar eski binanın yıkımıyla start aldı.

AKTAŞ YIKIMI ALANDA TAKİP ETTİ
30 yılı aşkın bir tarihi olan ve metruk halde bulunan eski hal binasının yıkımına bugün başlandı. Yerine modern bir ürün toplama merkezinin yapılacağı alanda yıkım çalışmalarını Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta takip etti. Başkan Yardımcıları Adil Kansu ile Eşref Yiğit ile AK Partili bazı yöneticilerin de hazır bulunduğu yıkım öncesi alanda inceleme yapıldı. Aktaş, yeni yapılacak projeyi de kağıt üzerinde inceledi. Yıkım çalışmaları sırasında bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her zaman yaparak değil, bazen de yıkarak güzelleştirdiklerini ifade etti.

ÇİLEĞİN BAŞKENTİ OLACAK
Yakın gelecekte çileğin başkenti olacak olan Kurşunlu Mahallesinde çok hayırlı bir işin başlangıcı için yıkım çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Aktaş, “İnşallah 30 küsür yıllık bu mevcut binayı yıkıp yerine mükemmel bir projeyi hayata geçireceğiz. Haziran ayı başında binanın tamamlanmasıyla beraber güzel bir çilek festivaliyle birlikte çilekteki yükselişimizi daha da arttırmak amacındayız. Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce çilek çalıştayı gerçekleştirmiştik. Çalıştay çerçevesinde de bazı kararlar aldık. Özellikle üretici arkadaşlarımızın bazı istek ve talepleri oldu. Bu talepleri bir bir yerine getirmek durumundayız” dedi.

MOBİLYADA YAPTIĞIMIZI TARIMDA DA YAPACAĞIZ
İnegöl’de mobilyada olduğu gibi tarımda da Türkiye ve Dünyaya açılması adına bir politika izlenerek tarımda da mobilyada yapılanın aynısını yapma hedefinde olduklarını dile getiren Aktaş, “Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Daha düne kadar tarımla ilgili hiçbir etkisi ve yetkisi olmayan belediyelerimiz şimdi artık maddi ve manevi tarımla alakalı projeler üretiyor. Arkadaşlarımızla fuarlar yapıyoruz, farklı fuarlara iştirak ediyoruz, inşallah bu yıl da Eylül ayında düşündüğümüz fuarımız yeni binamızla beraber çok daha mükemmel, organize bir şekilde hayata geçirilecek yeni Mer-Pa binasında. Öncesinde de burada çilek festivalimiz olacak. Burada amacımız İnegöl’ün tarımdaki artılarını ve değerlerini de Türkiye’nin, hatta dünyanın dört bir tarafına yansıtmak ve bunu bir ekonomik katma değer haline getirmek. Mobilyada yaptığımızın aynısını tarımda da gerçekleştirmek istiyoruz. Ben emeği geçen, katkısı olan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BURASI YAŞAYAN BİR ALAN OLACAK”
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski hal binasının yıkımı sonrası başlayacak yeni binanın 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağını da açıkladı. Aktaş, çevresiyle düzenlenmiş şekilde tamamlanacak alanın yaşayan bir yer haline dönüşeceğini vurgulayarak “Dinlenme mekanlarından çay ocağına varana kadar burası yaşayan bir alan olacak. Hayırlı uğurlu olsun diyor ve eski binamızı yıkmaya başlıyoruz” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.