Kurşunlu’da sokak iftarı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kurşunlu’da sokak iftarı
23 Haz 2017 / Cum 15:14
/ 1.145 Kez Okundu
| |

Halkla bütünleşme adına düzenlenen sokak iftarı organizasyonları kapsamında Kurşunlu Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, birlik ve beraberliğimizin bizi ayakta tutan en önemli unsur olduğuna vurgu yaparak “O yüzden de bu birlik ve beraberliği ortaya koymaya çalışıyoruz. Her şeyi tartışalım ama birliğimize ve beraberliğimize, kardeşlik hukukumuza halel getirecek bir olayın, hareketin içerisinde olmayalım” dedi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayı içerisinde birlik ve beraberliğin artması, gönüllerin huşu içerisinde bu ayı en güzel şekilde idrak edebilmesi için şehrin farklı noktalarında iftar sofraları kuran, gecenin bereketine ulaşma adına dünyaca ünlü hafızları ilçe halkı ile buluşturan İnegöl Belediyesi, gerçekleştirdiği etkinlikler ile vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Ramazan ayı boyunca ilçe halkı ile bir araya gelmeye çalışan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ramazan ayının son sokak iftarında Perşembe akşamı Kurşunlu Mahallesi sakinleri ile buluştu. Kurşunlu Belediye Hizmet Binası önünde bulunan alanda kurulan iftar sofralarında bir araya gelen mahalle sakinleri, sokak iftarına yoğun ilgi gösterdi. İftar programına Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra AK Partili meclis üyeleri ve yöneticiler de katıldı.

İFTAR PROGRAMI İLAHİ VE DUALARLA BAŞLADI
İftar öncesi İnegöllü ilahi ve ezgi sanatçısı Serhat Balantekin sahne aldı. Balantekin, mahalle sakinlerinin gönlünü okşayan ilahileriyle iftar öncesi gönülleri okşadı. Ardından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası vatandaşlar iftarlarını yaptı. İftar öncesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla görüşmeyi de ihmal etmedi.

İftar sonrası mahalle sakinlerine yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 7’den 70’e her yaştan vatandaşı bir araya getiren iftar sofrasında kendileriyle birlikte oruç açan vatandaşlara davetlerini kırmadıkları için teşekkür etti. Ramazan ayında düzenlenen programlardan söz ederek konuşmasını sürdüren Aktaş, “İnegöl’ün her tarafı ayrı bir güzel. Biz bu organizasyonu farklı mahallelerde de yaptık. Sadece ilk akşam evimde iftar yaptım, bir daha evde iftar nasip olmadı. Bu süreçte şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldik, engelli aileleriyle bir araya geldik, liseden mezun olan çocuklarımızla bir araya geldik. İnegöl’de Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulunda okuyan çocuklarımızla bir araya geldik, İnegöl’ün sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldik. Bazen sahurlardan buluştuk, bazen iftarlarda” ifadelerinde bulundu.

“BİZİ AYAKTA TUTAN EN ÖNEMLİ UNSUR; BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZDİR”
Aktaş, On Bir Ayın Sultanı Ramazan ayının bereket, güzellik, bağışlanma, rahmet ve mağfiret ayı olduğunu hatırlattığı konuşmasında, birlik beraberlik mesajları da verdi. Bizi ayakta tutan en önemli unsurlardan birinin ortaya konan bu birlik beraberlik olduğunu da vurgulayan Aktaş, “O yüzden de bu birlik ve beraberliği ortaya koymaya çalışıyoruz. Bizi ayakta tutan en önemli unsurlardan bir tanesi. Her şeyi tartışalım ama bunu asla tartışmayalım. Çünkü yıllarca bu memleketi sağ-sol diye, Türk-Kürt diye, Alevi-Sünni diye farklı farklı oyunlarla ayırmaya, bölmeye çalıştılar. Sakın bu oyuna gelmeyelim. Biz Ay-Yıldızlı bu bayrak altında hep beraber yaşıyoruz. Kimisi doğudan, kimisi batıdan, kimisi kuzeyden, kimisi güneyden… Farklı farklı yörelerden, Kafkaslardan, Balkanlardan göçmüş gelmiş, İnegöl İnegöl olmuş, Bursa Bursa olmuş, Türkiye böylelikle Türkiye olmuş. Kardeşim her şeyi tartışalım ama ne olursunuz birliğimize ve beraberliğimize, kardeşlik hukukumuza halel getirecek bir olayın, hareketin içerisinde olmayalım. Allah’a hamdolsun bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olmaz” dedi.

EKSİK VE AKSAKLAR 1 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK
Konuşmasında Kurşunlu mahallesinde hayata geçirilen hizmetlere ilişkin de bilgiler veren Aktaş, “Kurşunlu’da neler yapılıyor? Kurşunlu’da yoğun bir çalışma var biliyorsunuz. Biraz sabır. Ama kesinlikle sonu çok ama çok güzel olacak göreceksiniz. İnegöl Belediyesi’nin farkını göreceksiniz. Şuanda yoğun bir alt yapı çalışması yapılıyor. Biraz sıkıntılı biliyorum. Son aldığım bilgiye göre 3’te 2 seviyesindeyiz, 3’te 1’lik bir kısım kaldı. Bitecek inşallah. Eksik aksak bütün yerler yapılacak. Çok güzele bir spor sahamız yapılıyor. Bu arada ürün toplama merkezimi bitti ve iddia ediyorum İnegöl merkezdeki hal binasından daha güzel bir yer oldu. Pırıl pırıl bir mekan oldu. Bu ne demek? Burası bereket olacak, ürünlerimizin daha değerli satışı için güzel bir mekan olacak. Velhasıl eksiklerimiz aksaklarımız 6 ay 1 seneye kalmaksızın tamamlanmış olacak. Birçok kırsal mahallemizde bunları yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Deydinler’de, Dipsizgöl’de, Edebey’de… Eksikler var mı? Muhakkak suretle var. Ama onlar da büyük bir gayretle halledilmeye, yapılmaya çalışılıyor. Hamdolsun İnegöl Belediyemizin de Bursa Büyükşehir Belediyemizin de bunlara gücü var. O yüzden yıllardır ihmal edilen çok meşakkatli ve maliyetli olan bu alt yapı konularında henüz Büyükşehir süreci başlayalı 3 yıl olmasına rağmen ciddi mesafe kat edildi. Ciddi işlere imza atıldı” açıklamalarında bulundu.

Başkan Aktaş, konuşmasının sonunda Ramazan Bayramına iki gün kaldığını da anımsatarak “Rabbim kalan iki teravih, iki sahur ve iki iftarı da doya doya yaşayıp bayrama sağlık ve sıhhatle, çoluğunuzla, çocuğunuzla eriştirsin. Hepinizin mübarek ramazan bayramı şimdiden kutlu olsun” temennilerinde bulundu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.