Leylek Jonas İnegöl’e geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Leylek Jonas İnegöl’e geldi
#İnegöl | Haber Merkezi
24 Ağu 2021 / Sal 14:59
/ 4.507 Kez Okundu
| |

Almanya’da verici takılan ve bu şekilde takip edilen 8 yaşındaki ‘Leylek Jonas’ İnegöl’e bağlı Hamzabey bölgesinde fotoğraflandırıldı.

Kışı geçirdikleri Afrika’dan havaların ısınmasıyla kuzeye göç eden leyleklerin, güzergahında Türkiye de bulunuyor. Leyleklerle ilgili araştırma yapan pek çok Avrupa ülkesi ise leylekleri yavruyken farklı renk ve kodlarla halkalayarak, göç sırasında takip ediyor.

Bursalı doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş de verici takılan leylekleri, internet üzerindeki bir uygulama sayesinde takip ediyor. Tüydeş'in takibe aldığı ‘Leylek Jonas’ İsrail, Lübnan ve Suriye sınırından geçip, Türkiye’ye Hatay’dan giriş yapmıştı.
Karaman, Konya, Afyon ve Kütahya üzerinden ulaştığı İnegöl’de Hamzabey Mahallesi bölgesinde mola verdi.

Dün geceyi baraj kıyısında geçiren leyleklerin bir kısmı yolculuğuna devam ederken bir kısmı ise bölgede kalarak beslenmelerine devam ettiler.

Leylek sürüsünün oluşturduğu görüntü ise kameralara yansıdı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Yaban  Hayatı Fotoğrafçısı Alper Tüydeş “Günlerdir konuştuğumuz Leylek Jonas'ın içinde bulunduğu sürü. Müthiş kalabalık. Dün akşam saatlerinde geceyi geçirmek için inmişlerdi bu sabah kimisi beslenmek için kaldı kimisi göçüne devam etti”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.