Leylekler ve mahalleli zarar görmesin diye özel leylek yuvası yaptırdı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Mar 2020 / Cmt 17:31
/ 4.274 Kez Okundu
| |

Havaların ısınması ile birlikte leylekler Hamzabey Mahallesi’ni mesken tutarken, direklerin üzerine yuva yapan leylekler elektrik çarpmasından dolayı telef olurken mahallenin elektriklerinin kesilmesine neden oluyor. Mahalle Muhtarı Sadullah Arda leylekler zarar görmemesi için leylekler için özel yuva hazırlattı.

Adem Demir / inegolonline.com
Türkiye’de hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte, sıcak bölgelere göç ederek, ağaç ve elektrik direklerinin üzerlerine yuva yapan leylekler İnegöl’e bağlı kırsal Hamzabey Mahallesi’ni mesken tuttular.

Her sene Mart ayı ile birlikte Hamzabey Mahallesi’ne gelen leylekler elektrik direklerinin üzerine yuva yapmaya başladılar.

LEYLEKLER ZARAR GÖRÜYORDU
Özellikle elektrik direklerinin üzerine yuva yapan leylekler elektrik çarpması ile birlikte telef olurken, mahallede de elektrik kesintilerine neden oluyor. Yaşanan bu olay mahalle muhtarı Sadullah Arda’yı harekete geçirdi.

6 TANE YUVA YAPTILAR
Leyleklerin güvenli bir şekilde yuva yapması için özel olarak yuva yaptıklarını ifade eden muhtar Sadullah Arda “ Köyümüze her sene büyük bir leylek göçü oluyor her sene. Bu göç nedeni ile köyümüzde elektrik kesintileri meydana geliyor, leylekler de çok zarar görüyor.  Bizde köy halkı olarak bir proje yapmaya karar verdik. Bu sayede direklerin üzerine yuva yaparak leyleklerin ölümlerini ve elektrik kesintilerinin önüne geçmiş olacağız. 6 tane yuva hazırladık, hazırladığımız leylek yuvalarını direklerin üzerine yerleştireceğiz.”

YOUTUBE’DE GÖRDÜ
İnternette izlediği bir videodan esinlendiğini belirten Arda “Yuvarları Youtube’de video izlerken gördüm. Bir işadamı yapmış benimde hoşuma gitti.  Birazda araştırma yaptım sonra konuyu mahallemizde gündeme getirdik ve yaptık.  “

YUVALARI BOZMADAN KOYACAĞIZ
Leyleklerin yuvalarını bozmadan kendi yaptıkları yuvaları koyacaklarını ifade eden Arda “Yuvaları bozmak istemiyoruz, bu yüzden yuvaları bozmadan kaldıracağız kendi yaptığımız yuvaları direğin üzerine montaj yaptıktan sonra yuvayı kendi yaptığımız yuvanın üzerine koyacağız. “






Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.