Lojman binası 2012’de oy birliği ile kabul edilmişti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Lojman binası 2012’de oy birliği ile kabul edilmişti
#İnegöl | Haber Merkezi
31 Tem, 2021 / Cmt 15:29
/ 2.645 Kez Okundu
| |

2012 yılında dönemin kaymakamı Aziz İnci’nin talebi üzerine ilk defa gelen yeni kaymakamlık lojmanı dönemin meclis üyelerinin oy birliği ile şuan temeli atılan yerde karar kılınmıştı.

2012 yılında dönemin İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, mevcut kullanılmakta olan kaymakamlık lojmanının yeşil alan içinde kalması ve eskimesinden dolayı İnegöl Belediyesi’ne dilekçe yazmıştı.

DÖNEMİN KAYMAKAMI TALEP ETMİŞTİ
Dönemin kaymakamı Aziz İnci’nin yazdığı dilekçe sonrası harekete geçen İnegöl Belediyesi, Kültür Park’ın hemen dibinde yer alan ve imarda “İdari Tesisler Alanı” olarak yer alan alanı meclis gündemine taşıdı.

KOMİSYONDAN ONAY ALMIŞTI
2012 yılının Temmuz ayında toplanan imar komisyonu Eşref Özçetin (AK Parti), Latif Balantekin(AK Parti), Mürsel Avaşar (AK Parti) ve Ahmet Kara (Saadet Partisi) imzaları sonucu oy birliği ile meclis gündemine taşındı.

GÜVENLİK KARARI İLE OY BİRLİĞİ İLE MECLİSTEN GEÇTİ
İmar komisyonundan oy birliği ile geçen karar belediye meclisi gündemine geldi. Dönemin şartlarına göre güvenlik gerekçesi ile şuan gündemde olan jandarma lojmanlarının hemen arka kısmında bulunan alan kaymakamlık lojmanı yapılması için mevcut kaymakamlık lojmanının yeri ile takas edilmesi kararı dönemin AK Parti, Saadet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin oybirliği kararı ile İnegöl Belediye Meclisinden geçti.

RESMİYETTE KÜLTÜR PARK İÇİ DEĞİL
Gündeme gelen yer resmiyette Hikmet Şahin Kültür Park içinde gözükmese de, hiçbir duvar ile ayrılmamasından dolayı Kültür Park’ı kullanan vatandaşlar bu bölgeyi kültür park içindeymiş gibi kullandı.

ESKİ LOJMAN YIKILACAK BÖLGE MEYDAN OLACAK
İnegöl Belediyesi’nin mevcut kaymakamlık binasını, mevcut lojman, yanındaki taksi durağı ve Sedir Kafe’yi yıkıp bölgeyi meydan haline getirecek.

MURAT GÜLTEKİN'DEN AÇIKLAMA

Dönemim İl Genel Meclis Üyesi 1. Başkan Vekili Murat Gültekin ise şu açıklamayı yaptı;

Değerli dostlar; son günlerde yazılan, çizilenlerden duyduğum rahatsızlıktan dolayı açıklama yapma gereğinde bulunuyorum. Bir bardak suda fırtına koparmak deyiminin karşılığı bu olsa gerek. İçinde bulunduğum, gururla ve şerefle halka hizmet ettiğim 2009-2014 Ak Parti kadrolarından görevde bulunduğum İl Genel Meclis üyesi ve Birinci Başkan Vekilliği görevlerinde halkımızın bize verdiği emaneti en güzel ve faydalı şekilde kullanmak için arkadaşlarımızla beraber şehrimize hizmet etmeye çalıştık. Yapılan hizmetleri bu satırlardan yazsak sayfalar tutar fakat görüyorum ki son günlerde kamuoyunda bir kaymakamlık lojmanı hikâyesidir gidiyor… Bu yüzden kamuoyunu sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilere karşılık olarak iyi niyetle İnegöl’e hizmet etmek amaçlı Bursa İl Genel Meclisi ve İnegöl Belediye meclisleri arasında bütün partilerin oy birliği ile 2012 yılında kabul edilmiş ve İnegöl’ün menfaatleri için yapılmış bir hizmetin bu kadar çarpıtılarak sosyal medya üzerinden kamuoyu yaratılması büyük haksızlıktır. Kaymakamlık binasının şuan ki konumuna bakıldığında şehrin ortasında yer almaktadır. Şehir merkezindeki bina yoğunluğunu azaltmak ve yeşil alanı arttırmak adına mevcut binanın bulunduğu arsa ile Hikmet Şahin Kültürpark’ı içerisinde jandarma lojmanları yanında idari tesis alanı olarak ayrılan yerle takas yapılmıştır. Yani İnegöl’ün merkezini nefes alması ve güzelleştirilmesi için İl Genel Meclisi ve İnegöl Belediye Meclisi ortak karar ile bu hizmetin yapılmasına vesile olmuştur. Bugün de bu arazide yeşilliği ve doğayı bozmayacak şekilde yine İnegöl’e hizmet etmek amaçlı 165m2 taban alanlı bir kaymakamlık lojmanı ihalesi yapılması İnegöl’e yapılan hizmetlerden biridir. Kısaca anlatmak gerekirse yer 2012 yılında yeni kaymakamlık binası yapılması amacıyla takas edilmiş yani işlemler bu amaç üzerine bütün partilerin oy birliği ile karar verilmiştir. Yalnızca uygulanması 2021 yılında İnegöl Belediyesi tarafından ihale edilmiştir. Yapımında katkısı olanlara teşekkür ediyorum.
 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.