Lokanta ve kafelerde yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Lokanta ve kafelerde yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Ara 2023 / Sal 09:35
/ 10.308 Kez Okundu
| |

Ticaret Bakanlığı'ndan önemli bir karar geldi: Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni düzenlemeye göre, lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri işletmeler, hizmetin özelliği ve tüketiciye sunuluş biçimine göre fiyat listelerini iş yerlerine asmakla yükümlü olacak.

Fiyat listeleri artık işletmelerin giriş kapıları ve masa üstlerinde yer alacak. 1 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olan bu uygulama ile birlikte, tüketiciler hizmet aldıkları yerde fiyatları daha kolay görebilecekler.

Yönetmeliğin 8'inci maddesi, hizmetin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre belge, levha, pano gibi fiyat listesi içeren unsurların iş yerlerinde tüketicilerin kolaylıkla görebileceği ve okuyabileceği şekilde asılması gerektiğini belirtiyor. Bu düzenleme, tüketicilerin şeffaf bir şekilde fiyatları değerlendirebilmesine olanak tanıyacak.

Yönetmeliğin 8'inci maddesinin birinci fıkrasında şu ifadelere yer verildi:

Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde ise iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.