Mağduriyetin giderilmesi için ÖSYM’ye başvurduk

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mağduriyetin giderilmesi için ÖSYM’ye başvurduk
 :
/ 617 Kez Okundu
| |

Bursa’nın İnegöl ilçesinde eğitim veren Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde ‘Anadolu’ kodlama yapılmaması sebebiyle yaşanan mağduriyet, ÖSYM’nin gündemine alındı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde eğitim veren Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde ‘Anadolu’ kodlama yapılmaması sebebiyle yaşanan mağduriyet, ÖSYM’nin gündemine alındı.
Türkiye genelinde birçok lisede görülen hata nedeniyle devreye giren ÖSYM çözüm yolları arıyor. Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Yıldırım da yaşanan mağduriyetin giderilmesi için ÖSYM’ye başvurduklarını bildirdi. Okul başarısının yüzde 65’lerde olduğunu aktaran Müdür Mustafa Yıldırım, yaşanan sorunun çözülmemesi halinde en fazla 10 öğrencinin mağdur olabileceğini aktardı.
TÜRKİYE’NİN PROBLEMİ
Bu problemin sadece Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin değil, Türkiye’nin problemi olduğuna dikkat çeken Okul Müdürü Mustafa Yıldırım, “Bu sene ilk defa Anadolu Lisesi olarak mezun verdik. Bu sene sisteme değişik bir kodlama yapılması lazımdı. Bu da bizim gözümüzden kaçmış. 116 öğrenciden hiçbirinin dikkatini çekmemiş. Böyle olunca da Düz Sağlık Meslek Lisesi olarak gündeme geldik. Biz araştırdık. Türkiye genelinde böyle mağdur olan okul oranı yüzde 40’lar seviyesinde” dedi.
ÖSYM’ye başvurduklarını aktaran Yıldırım, “Bilgileri gönderdik. ÖSYM’den birkaç gün sonra açıklama yaparak mağduriyetin giderilmesi konusunda çalışmalar yapıldığını aktardılar. Bu çalışmanın sonucunu bekliyoruz. Bir çözüm bulacaklar. Nasıl bir çalışmanın yapılacağı konusunda bilgim yok” diye konuştu.
"BİZ DE ÇOK ÜZÜLDÜK"
Yaşanan sorunu öğrenince üzüldüklerini belirten Yıldırım, “Biz de çok üzüldük. Sınavsız geçişte mağduriyet söz konusu. Lisansta bir hata olmadı. 12 öğrencimiz lisansa, 32 tane de ön lisansa, 10 tanesi de açık öğretime katılma hakkı kazandı. Toplamda 54 öğrenci yüksek öğrenime yerleşti. Yani bu hata olmasaydı, en çok 10 tane daha öğrencinin üniversitelere girmesine sebep olabilirdi. Bizim başarı oranımız yüzde 65. Her mezun ettiğimiz yüksek lisansa yerleşemiyordu. Biz bu duruma çok üzüldük. Hatamızı kabul ediyoruz fakat ÖSYM ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bilerek yapılan bir hata değil. Mağduriyetin en kısa zamanda çözülmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.