Maket deyip geçmeyin
02 Şub 2018 / Cum 17:57
/ 19.235 Kez Okundu
| |

Sürücülerin trafik ihlali yapmasını engellemek için farklı noktalara yerleştirilen trafik polis aracı maketi, sürücülerin kurallara uymasında önemli rol oynarken; yetkililerden sürücülere maket uyarısı yapıldı.

11 FARKLI NOKTADA VAR

Sürücülerin trafik kurallarına daha fazla uymasını sağlamak için Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehrin İzmir, Ankara, İstanbil girişi ile otoyolda olmak üzere 11 farklı noktalara maket trafik polisi aracı konuldu. 

GÖREN YAVAŞLIYOR

Aşırı suratlı şekilde yola devam eden sürücüler, beklemedikleri noktalarda trafik polisi aracını görünce trafik ekiplerinin uygulama yaptığını zannederek,  ceza yemekten kurtulmak için maketin yanından geçerken hızlarını yavaşlatarak, kurallara uygun bir şekilde geçiş sağlıyorlar.

ROLLERİ BÜYÜK

Makette ışık sistemi bile bulunuyor. Mavi kırmızı ışığı gören sürücüler, ayağını gazdan çekiyor, takmadıysa emniyet kemerini bağlıyor. Polis, karayollarına konulan maketlerin sürücülerin kurallara uymasında önemli rolü olduğunu belirtiyor.

CEZA YİYEBİLİRSİNİZ

Yetkililer, “Sürücülerimiz nede olsa maket diyerek umursamaz bir tavır takınmasın. Bu noktalarda ekiplerimiz denetim de yapıyor. Yani, bunun sadece maketten ibaret olduğunu düşünen sürücüler hız ihlalinden ceza yazılabileceğini de unutmasın” diyerek sürücülere uyarıda bulundu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.