Manavlar bir araya geldi, yardım vakfı kuruyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
04 Oca 2020 / Cmt 12:16
/ 2.332 Kez Okundu
| |

Manav Yörük Türkmen Boyları Dernekleri Federasyonu başkanı Burhanettin Özdemir İnegöl’de bir yardım vakfı kurulacağını ifade etti.


Manav Yörük Türkmen Boyları Dernekleri Federasyonu başkanı ve üyeleri bugün sabah basın mensupları ile bir araya geldi.
 
Federasyonun çalışmaları ile alakalı bilgiler veren federasyon başkanı Burhanettin Özdemir ”Manav Yörük Türkmen Boyları Dernekleri Federasyonu, yaklaşık bir yıldır önce dernekleşme çalışmalarımız devam etmekteydi. 9 kurucu derneğimiz tarafından kurularak 9 Eylül 2019 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığı tarafından kuruluşu onaylanmıştır. Bugün itibariyle 10 üye derneğimiz ve 30 delegemiz mevcuttur. Tüzüğümüz gereği her dernek 3 delege ile temsil edilmektedir. Delege dışında onur üyeliğimiz faaliyete geçmiştir. İnegöl Protokolü, İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Başsavcı, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı ziyaretleri ile tamamlanmış, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ile ziyaretler önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecektir. Bursa Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, Bursa AK Parti İl Başkanı ziyaretleri yapılmış, diğer siyasi parti il başkanları ile ziyaretler planlanmaktadır.” Dedi.
 
Federasyonun kuruluşunda 10 tane derneğin olduğunu ifade eden Özdemir,
Hamzabey Köyü Baykocabey Kültür ve Yaşatma Derneği, Konuralp Bey Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Süpürtü Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Alibey Köy Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Şipali Köyü kültür ve Yardımlaşma Derneği, Paşaören Köyü Sığırcık Dede Kültür ve Yaşatma Derneği, Muzal Gündüzlü Köyü kültür ve Yardımlaşma Derneği, Tekke Köyü Sultan Ahmed Şemseddini Yaşatma Kültür ve Dayanışma Derneği,  Cerrah Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mahmudiye Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği isimli derneklerin MYM federasyonunun üyesi olduğunu belirtti.
 
7 DERNEK ÜYE OLACAK
 
Federasyonun kurulmasının ardından faaliyete giren 7 derneğin de MYM Federasyonuna üye olacağını belirten Federasyon başkanı Burhanettin Özdemir üye olacak derneklerin isimlerini sıraladı; Maden Köyü Kültür ve Yaşatma Derneği ,Yenice Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Cemiyet Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Halhalca Köyü kültür Dayanışma Yardımlaşma ve Şehitliği Koruma Derneği, Cemiyet Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Turgutalp Köyü Kültür ve Yaşatma Derneği, Köyü Kültür ve Yaşatma Derneği” dedi.
 
50 KIRSAL MAHALLEDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMASI
 
Federasyonun İnegöl’de 50 kırsal mahallede örgütlenme çalışması içinde olduğunu belirten Burhanettin Özdemir “      Bunların dışında kalan Federasyon kurulmasına teveccüh gösteren yaklaşık 50 Kırsal mahallelerimizde örgütlenme çalışmalarımız, gençlik kolları teşkilatları çalışmalarımız devam etmektedir. İnegöl dışında Kestel(Baba Sultan, Kozluören),Gürsu, Yenişehir, İznik 'te kurulmuş ve kurulacak derneklerle ve nihai hedef olarak Güney Marmara da yaşayan bütün Türkmenlerle aynı çatı altında buluşmayı hedeflemekteyiz. “ dedi.

KÜLTÜREL DEĞERLERİ YAŞATMAK VE KORUMA

Amaçlarının kültürel değerleri yaşatmak olduğunu vurgulayan Özdemir  “Milli Birlik ve Bütünlüğümüzün temeli olan Türk Kültürü çerçevesinde, zengin bir kültür mirasına sahip Anadolu'muzda yaşayan "Manav Yörük Muhacir Türkmen Boyları'nın"çağdaş yapıya uygun olan kültürel değerlerini yaşatmak, tanıtımına katkı sağlamak, bu değerlerin korunmasına ve yaygınlaşmasına yardımcı olmak ve gelecek nesillere taşımak. Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere çağdaş uygarlık hedefini esas alarak her türlü farklılıklarımızın zenginlik olduğu bilincine uygun faaliyetlerde bulunmak, demokratik, laik sosyal ve etkin hukuk devlet anlayışı içinde sivil toplumun geliştirilmesi ve kurumsallaşması ile insanlarımızın özgür ve mutlu bireyler olarak yaşadıkları bir toplum hedefine yönelik fikir ve kadro hareketi olarak birlik ve beraberliğimizi korumak, üyeler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirmek, Marmara Bölgesi genelinde Ülkemizi ve Türk Milletini ilgilendiren sorunların tespit edilmesi ile bunlara yönelik çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşarak sorunların giderilmesi için kurulmuştur.” Dedi.
 
ÇALIŞMA KONULARI
 
1-Manav Yörük Muhacir Kültürünü, kültürel değer ve varlıkları ile ilgili bilimsel çalışmalar, organizasyonlar yapmak,
2-Üye Derneklerin ve üyelerin sosyal statülerini geliştirecek organizasyonları planlayıp gerçekleştirmek.
3-Kurs, Seminer, sempozyum, Konferans, panel gibi eğitim çalışmaları yapmak,
4-Sosyal ve Kültürel tesis yapmak, donatmak,
5-Yemekli toplantılar, tiyatro, sergi, spor, gezi ve eğlenceli etkinlikler düzenlemek,
6-İhtiyaç sahibi öğrencilere maddi manevi destekte bulunarak başarılı bireyler yetiştirmek,
7-Doğal felaketler, ölüm hastalık ve benzeri durumlar, Düğün, nişan, festival vb. törenler sırasında ortaya çıkan zorluklar karşısında üyeler arasında her türlü kültürel, sosyal dayanışmayı sağlamak.
8-Kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütmek,
9-Federasyonun amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarda yasaklanmayan alanlarda, diğer federasyonlarla, vakıf sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak amacı gerçekleştirmek için platformlar oluşturmak,
10-Gerekli görülen yerlerde temsilcilikler açmak, gerek görülmesi durumunda konfederasyon kurmak veya kurulu bir konfederasyona katılmak
 
KURUMSALLAŞMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

1-Gençlik Kolları(Kuruldu ve çalışmalara başladı)
2-Yüksek İstişare Kurulu(Çatı ve isimler belirlendi,görüşmeler sürüyor)
3-Bilim ve Kültür Meclisi(Çatı ve isimler belirlendi,görüşmeler sürüyor)
4-Kadın kolları(İsimler belirlendi görüşmeler sürüyor)
5-Çocuk Meclisi
6-Yardımlaşma Vakfı Kurulacak(İşadamlarımızla görüşmeler devam ediyor)
7-Federasyonu kendi binasına kavuşturmak


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.