Marmara Bölgesi Köfteyi çok sevdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Marmara Bölgesi Köfteyi çok sevdi
#İnegöl | Haber Merkezi
30 Nis 2024 / Sal 15:41
/ 3.858 Kez Okundu
| |

Garanti BBVA kartları ile yapılan harcamaların özetini inceleyen GÖSAŞ araştırmasına göre Türkiye'de 2023'te en çok tercih edilen yeme seçenekleri döner ve köfte oldu. Marmara Bölgesi köfteyi seçerken Tekirdağ dönerden yana tercih kullandı.

Garanti Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ), Garanti BBVA kartları ile Garanti BBVA POS'larından yapılan harcamaların özetini inceleyen bir araştırma gerçekleştirdi. Yeme-içme sektörüne odaklanan araştırmanın sonuçları, döner ve köfte restoranlarının Türkiye'de en çok tercih edilen yeme seçenekleri olduğunu ortaya koydu.

DÖNER VE KÖFTE ÖN PLANDA
Araştırmaya göre, 2023'te Türkiye'de kredi kartlarıyla en fazla harcama yapılan restoran türleri döner ve köfte restoranları oldu. Bu iki kategorinin ardından kebap, pide ve burger restoranları geldi.

MARMARA BÖLGESİ FARKLI DÜŞÜNÜYOR
Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Antalya, Karaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Hakkari, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop ve Ankara gibi şehirlerde Garanti BBVA kart kullanıcıları döner restoranlarını tercih etti. Fakat Tekirdağ ve Çanakkale hariç Marmara Bölgesi köfteyi seçerek bu gruptan ayrıldı.
BÖLGESEL TERCİHLER
Tunceli'de kebap tercih edilirken; Bolu, Afyonkarahisar, Zonguldak, Amasya, Uşak, Aydın ve Bayburt'ta pide ön planda yer aldı. Mersin ise tantunide öne çıkarak yerel lezzetinden vazgeçmedi.

EGE VE KARADENİZ PİDEYİ SEVERKEN İÇ ANADOLU'DA DÖNER VE KEBAP SOFRALARI KURULUYOR
Yemek çeşitleri bakımından Türkiye ortalamasının üstünde olan şehirlerde İstanbul, Kocaeli ve Antalya burger restoranlarını tercih etti. Ege ve Karadeniz illerinde ise pide restoranları tercih sıralamasında en üst seviyeye yerleşti. İç ve Doğu Anadolu'da döner/kebap sofralarda yerini alırken, Güneydoğu'da lahmacun diğer şehir ve bölgelere göre daha fazla tercih edildi.

EVE SİPARİŞ EDİRNE'DEN
Garanti BBVA kartlarından yapılan işlemlerle eve en fazla oranda sipariş veren iller Edirne ve İzmir oldu. İstanbul üçüncü sıradan araştırmaya girerken listede Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ ve Denizli de yüksek oranda eve sipariş veren iller olarak öne çıktı.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.