Mavi Marmara’yı Unutmamızı İstiyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mavi Marmara’yı Unutmamızı İstiyorlar
01 Tem, 2016 / Cum 12:10
/ 634 Kez Okundu
| |

AGD Üyeleri ve çok sayıda vatandaş İktidarın İsrail’le yaptığı anlaşmanın detaylarını anlatarak, anlaşmanın Müslümanları üzdüğünü ifade etti.

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi başkanı Mustafa Özkan İshakpaşa camisi avlusunda yaptığı açıklamada “Mübarek bir zaman dilimindeyiz. İnsanlara bir hidayet rehberi olan Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, Ramazan ayındayız, içinde Kadir Gecesinin gizlendiği günleri yaşıyoruz. Dünyanın her yerinde, varlıklı ya da yoksul, mazereti olmayan tüm Müslümanların oruç tuttuğu, akşam ezanı ile birlikte iftar ettiği günlerdeyiz. Doğuda Endonezya’dan, batıda Fas’a kadar uzanan İslam coğrafyasında besmele ile oturulan iftar ve sahur sofraları kuruluyor, teravihler kılınıyor, Ramazan bereketi yaşanıyor.” Dedi

 

VİCDAN BULUNMUYOR

 

İstanbul’daki patlamaya değinen Özkan “İstanbul’da yaşanan terör saldırısında yaşamını yitiren masumlara Allah'tan rahmet, saldırıda yaralananlara Rabbimizden acil şifalar diliyoruz. Masum insanları hedef alan bu saldırıların faillerinin, planlayıcılarının ve destekleyicilerinin kalplerinde zerrece vicdan ve merhametin bulunmadığını düşünüyoruz. Ülkemizde yaşanan terör saldırılarını Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Afganistan’da ya da Yemen’de yaşanan olaylardan bağımsız ele almak mümkün değildir. Hedef topyekûn bir İslam coğrafyasıdır. Varlıklarını ve çıkarlarını İslam coğrafyasının parçalanmışlığında gören odaklar tüm terör yapılanmalarını finanse etmektedirler.”
 

MÜTTFEFİKLERİMİZ TERÖRE DESTEK VERİYOR

 

Teröre destek veren müttefiklerimiz olan ülkeler olduğunu vurgulayan Mustafa Özkan  “ Herkes şunu bilmeli ki bu coğrafyada meydana gelen tüm terör olaylarının rejisörü Siyonizm’dir. Anlamsız, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Sünni-Şii çatışmalarının tamamı Büyük Ortadoğu Projesine hizmet etmektedir. Bu coğrafyadaki terör hadiselerinde ve çatışmalarda akıtılan kanla beslenen vampir Siyonizm’dir. Hiçbir terör örgütünün silah fabrikası ya da örgüte finansman sağlayan bir Merkez Bankası yoktur. Bu örgütlere her türlü desteği veren maalesef dost ve müttefik dediğimiz emperyalist ülkelerdir. Irkçı emperyalizm kendinden olmayanı ya zayıflatıp yok etmenin ya da besleyip bir süre kullanmanın peşindedir.”
 

MAVİ MARMARA’YI UNUTMAMIZI İSTİYORLAR

 

Filistin’in işgal altında olduğunu belirten Özkan “Diğer taraftan İslam coğrafyasının birçok bölgesinde çatışmalar, patlamalar, karmaşa ve belirsizlik son bulmuş değil. İftar ve sahurlarını sokaklarda, çadırlarda bir lokma ekmek ve bir bardak su ile yapan kardeşlerimiz var. Evet, bugün Kudüs ve Filistin işgal altındadır.  İsrail’in işgali altındadır. Emperyalizmin hesabına çalışan tüm yayın organları ve merkezler Müslümanlardan bu işgali unutmalarını istemektedirler. Bizden Filistin ve Kudüs davamızdan vazgeçmemizi istemektedirler. Bizden Batı Şeria’da ve Gazze’de İsrail namlularının ucunda yaşayan Filistinli kardeşlerimizden vazgeçmemizi istemektedirler. Ve bizden İsrail’in Mavi Marmara saldırısını, dokuz şehidimizi ve İsrail’in şehit ettiği on binlerce Müslüman’ı unutmamızı istemektedirler. 26 Haziran Pazar günü, Gazze’ye uygulanan abluka kaldırılmadığı halde Avurpa’da bir şehirde işgalci İsrail Başbakanının özel temsilcisi Joseph Ciechonover ile masaya oturuldu.   Biz soruyoruz bu Filistinli Müslümanların ve tüm İslam coğrafyasının kalbinde bir yara açmaz mı? Biz Müslüman’ız, bir kardeşler topluluğuyuz ve üzerimize düşen uyarı vazifesini yapıyoruz. Bugün Irak’ı karıştıran, Suriye’yi karıştıran, ırkçılık ve mezhepçiliği kışkırtan, İslam coğrafyasındaki kardeş kavgasını körükleyen güç Siyonizm’dir.İsrail ile anlaşma yapmanın hiçbir gerekçesi olamaz.”

 

 

ABLUKA KALDIRILMADI

 

Özkan; “Gazze ablukası kaldırılmadı, Gazze limanı açılmadı, İsrail'in zaten Mavi Marmara'ya dahi önerdiği Aşdod limanına gemi göndermek için bunca tantana yersiz. İsrail'in zaten izin verdikleri hariç yeni hiçbir şey yok Gazze için. Anlaşma dolayısıyla kazanım gibi sunulan ve Gazze için nefes alma iddiasında bulunulan maddelerin tamamı sivil toplum kuruluşları ve yardım kuruluşları aracılığıyla yapılabilirdi. İsrail zaten Aşdod üzerinden kontrollü bir şekilde yardımları kabul ediyordu. İHH ve CANSUYU gibi yardım kuruluşları yardımlarını İsrail'e ihtiyaç duymadan Gazze için yapıyordu. Bakın ambargo devam ederken ve herhangi bir anlaşmaya ihtiyaç duymadan yapılan YETİMHANELER ve HASTANELER var. Türkiye yahut dünyanın herhangi bir yerinden kalkan bir yardım gemisi bugün bize zafer diye yutturulan şekilde Aşdod'a gidebilir ve Gazze içinde de bu yardımları dağıtabilirdi. Anlaşma ile gelen devrim niteliğinde bir değişim yok. Ambargo devam ediyor, abluka kalkmadı. Türkiye’nin açıkladığı mutabakat, kabul etmiş olduğu şartlar özellikle maalesef Gazze ablukasının Türkiye açısından tanınması anlamına geliyor. Tazminat alındı sayılmaz. Tazminat nedir? Yaptığı haksız fiilden dolayı alınan bedeldir. Ödenecek bedeli İsrail hatasını kabul ettiği için değil, Yahudi bir yardım kuruluşu vasıtasıyla bir bağış olarak veriyor. İsrail Başbakanı Netanyahu Roma’da yaptığı açıklamada anlaşmayı “İsrail ekonomisine muazzam etkileri olacak” şeklinde tanımladı. Bu ifade bile anlaşmanın kimin işine yaradığını gösteriyor.  İsrail Gazze'deki doğalgazı çıkarmayı hedefliyor. Gazze karasularında tespit edilen doğalgaz yatakları var. Bu maliyeti çok düşük yataklar. O doğalgazı çıkartıp Avrupa'ya satmak istiyor İsrail. Yani Filistinlilerin malına el koyuyor. Ayrıca Akdeniz'in doğusunda yeni doğalgaz arama-çıkarma çalışmalarının yürütülebilmesi için Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesi sağlanıyor.”

 

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

 

Anlaşmanın Müslüman coğrafyasını hayal kırıklığına uğrattığını ifade eden Özkan “İsrail Filistin’de katliama devam ederken böyle bir anlaşma yapılması, İslâm dünyasında Türkiye’den  ümit bekleyen ihlâslı müminleri büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Ankara, bu coğrafyada barışın tesisi için elbette Şam ile Bağdat ile Tahran ile Kahire ile Beyrut ile bir masa etrafında oturup anlaşmalıdır. Ancak birbiriyle komşu her Müslüman ülkeyi birbirine düşüren İsrail ile anlaşılacak bir husus yoktur. Bu milletin ne vicdanı, ne inancı, ne de kimliği böyle bir anlaşmayı kabul edemez. Biz, huzur ve barışı getirecek adımları, İsrail ile bir ve beraber olmakta değil, İslam ülkeleri ve ezilen diğer ülkelerle birlikte olmakta görüyoruz.  Allah şahittir ki şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamak için, üzerimize düşen uyarı vazifesini yaptık. Allah tüm Müslümanlara istikamet üzere yaşamayı ve can emanetini de bu halde teslim etmeyi nasip etsin. Allah bu mübarek Ramazan ayında başımızı önümüze eğdirmesin. Allah bu mübarek günleri herkes için bir hidayet vesilesi kılsın. Allah bu mübarek günleri kardeşlik, barış ve huzur vesilesi kılsın.” dedi

 

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.