Mazotu değil ilaç fiyatlarını düşünür olduk

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mazotu değil ilaç fiyatlarını düşünür olduk
#İnegöl | Haber Merkezi
14 May 2019 / Sal 11:52
/ 3.418 Kez Okundu
| |

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutlayan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, çiftçilerin 4 ana kalem olan mazot, gübre, ilaç ve pazar sorununa çare bulunmasını talep etti.

Çelenk sunumu sonrası açıklamalarda bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik “Bugün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü. 1984 yılından bu yana dünyanın birçok yerinde ve Türkiye’de kutlanmakta. Ülkemiz çiftçisine baktığımız zaman gerçekten çok zor şartlar altında çalışıyor. Mazot, gübre, son zamanlarda ilaç ve tohum gibi girdi maliyetlerinin yüksek olduğu ülkemizde, çiftçilerimizin inadına üretiyor ve yarışıyor olması takdire şayan bir durum. Her şeye rağmen 82 milyon ülke nüfusunu, 40 milyon turisti ve 5 milyon mülteciyi besleyen bu eli öpülesi ve eli nasırlı çiftçileri tebrik ediyorum. 17 milyar dolarlık tarım ürünleri ihracatı da gerçekleştiriyoruz ama yetmez. “

İHRACAT VURGUSU

İhracata vurgu yapan Çelik “Konya kadar olan Hollanda bizim 6 katımız ihracat yapıyor. Sıkıntı aslında burada. Eğer biz ihracatı o noktalara çıkarabilirsek bugün mutlu çiftçi profili göreceğiz. Aynı zamanda köylere yeniden geri dönüş başlayacak.”


GÜBRE VE MAZOT FİYATLARINA VURGU

Gübre fiyatları ve mazot fiyatının yüksek olduğunu söyleyen Çelik “ Devletimiz çiftçilere çok destek veriyor. Fakat mazot, ilaç zamları ile gübre fiyatlarının yanında bunlar eriyip gidiyor, hiç destek vermemiş anlamına geliyor. Eskiden mazotu ve gübreyi düşünürdük bugün ilacı ve tohumu düşünür hale geldik. Tarım politikaları bunların üzerine üretilmeli. Gübre, tohum ve ilaçla ilgili devletimizin çalışmaları olmalı. Meyvecilikle uğraşan çiftçilerimiz artık mazotu değil ilacı düşünür hale geldi. Geçen sene 10 liralık ilaç attıysa bu sene 20 liralık ilaç atıyor. Bizim taleplerimiz ve isteklerimiz belli. Bunları sık sık Ankara’ya, Tarım Bakanlığına ve Genel merkeze iletiyoruz. Bizim tek arzumuz; üretimini yapan, Pazar sorunu olmayan, girdi maliyetlerinden arındırılmış, mutlu ve hayatını garanti altına almış bir çiftçiler profili olmasını istiyoruz. Kırsalda yaşayan genç çiftçilerimizin tarım bağkurlarını devlet tarafından yatırılmasını talep ediyoruz. Bu milletin çiftçiliğe olan sempatisi olmasa bugün biz coğrafyada aç kalma durumuyla karşı karşıya kalabilirdik. Tüm çiftlerimizin 14 Mayıs Çiftçiler Gününü kutluyorum.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.