MEB'ten okulda cep telefonu yasağı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MEB'ten okulda cep telefonu yasağı
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Ara 2023 / Sal 08:35
/ 8.810 Kez Okundu
| |

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul, ortaokul ve liselerde cep telefonu kullanımını tamamen yasakladı.

Bakan Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada, öğrencilerin derslere odaklanmalarını sağlamak ve okul içi dijital ortamlarda aşırı vakit geçirmelerini sınırlamak amacıyla bu kararı aldıklarını söyledi.

 
Tekin, "Okullarda cep telefonu kullanımı, öğrencilerin dersleri takip etmelerini ve öğrenmelerini zorlaştırıyor. Bu nedenle, okulların öğretim ortamının daha verimli hale getirilmesini ve sınıf içi disiplinin artırılmasını sağlamak için cep telefonu kullanımını tamamen yasakladık." dedi.
 
Yasağın uygulanması nasıl olacak?
 
Yasak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı başından itibaren uygulanacak. Okul yöneticileri, öğrencilerin cep telefonlarını okula getirmelerini engellemek için gerekli önlemleri alacak.
 
Cep telefonu ile yakalanan öğrencilere, okul yönetimlerince çeşitli yaptırımlar uygulanacak. Bu yaptırımlar, okulun disiplin yönetmeliğine göre belirlenecek.
 
Yasağın etkileri ne olacak?
 
Yasağın, öğrencilerin derslere odaklanmalarını ve okul içi dijital ortamlarda aşırı vakit geçirmelerini sınırlamasını sağlayacağı öngörülüyor. Yasak, aynı zamanda sınıf içi disiplini artırmaya ve öğretim ortamının daha verimli hale getirilmesine yardımcı olacak.
 
Yasağın, eğitim-öğretim sürecini nasıl etkileyeceği ise uygulamadan sonra net olarak görülecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.