Mehmet Yıldız’dan piyasayı rahatlatan zam açıklaması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mehmet Yıldız’dan piyasayı rahatlatan zam açıklaması
16 Ağu 2018 / Per 16:42
/ 46.792 Kez Okundu
| |

Starwood Orman Ürünleri sahibi Mehmet Yıldız yaptığı açıklama ile Aralık ayı sonuna kadar zam yapmayacağını belirtti.

İnegöl Mobilya Sanayisinde üreticilerin merakla beklediği açıklama geldi. İTSO’da, İTSO yönetimi ile bir araya gelen Starwood orman ürünleri sahibi Mehmet Yıldız Aralık ayı sonuna kadar zam yapmayacağını ifade etti.

Zarar edeceğini ifade eden Yıldız üretimin devam etmesi gerektiğini ifade ederek “Fiyatları düşürürüm, hiç acımam. Müşterilerinizi ezmeyin, onlara yön verin. Yüzde 20 zam yapıyorlar. Neden? Sen hesabını, kitabını yapmıyor musun da zam yapıyorsun. Şaşkınlıktan, heyecandan yüzde 20 zam yapan arkadaşlarımız oldu, inşallah geri alırlar. Biz sanayici olarak zarar edebiliriz, hiç mühim değil. Ama siz al-sat ile zarar ederseniz onu telafi etmeniz zaman alır. Karıncanın yürümesi ile devenin yürümesine benzer. Siz karınca adımlarıyla gidiyorsunuz, zarar ettiğinizde telafi edemeyebilirsiniz. Sanayici deve adımlarıyla gider, 5 aylık zararı 1 ayda alır. Ben Aralık sonuna kadar zarar edeceğimi düşünerek hareket ediyorum. Sırtımda yumurta küfesi yok, oğluma sorarım, gereği neyse onu yaparız. İstediğiniz çeki verebilirsiniz, istediğiniz zaman da geri alabilirsiniz. Zarar etmeyin, kimseyi de mağdur etmeyin. Bu ülke çok güzel bir ülke… Dolar 3,50 lira olmazsa, Avro 4,20 olmazsa rahat edemem. Akıllı hesap verene kadar deli dereyi geçermiş. İsterlerse doları düşürebilirler. Eğer gereken yapılırsa benim kafama göre dolar 3,50’ye, Avro da 4,20’ye düşer. Acıma hissin varsa acınmaya muhtaçsın, acımayacaksın. Şirkete verebilir ama Mehmet Yıldız’a kimse para vermedi. İki kasa varsa orada hırsızlık vardır, bizde 1 kasa var. Pazartesi’den itibaren müşterilerime ne yaptım? Avro’ya 7,5, 7, 6,5, 6, 5,5 ve 5 lira hesabından bir liste gönderdim. Tayyip Beyin dediği gibi dolarımı, Avromu bozdurdum. Tren yolu ile ihracat düşünüyoruz. 3 ay zarar edeceğim ama bir şeyler kazanacağım ve ülkeme kazandıracağım” şeklinde konuştu.

AFİŞE EDECEKSİN

Krizi fırsat bilip mal stoklayanları afişe edilmesi gerektiğini belirten Yıldız  "Ben zam yapmadım, Allah’tan korktuğum için yapmadım. Yüzde 20 zammı neden yaptın diye sormak lazım. Birisi yapmayıp sen yapıyorsan ne manası var"
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.