Merakla beklenen tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Merakla beklenen tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
#İnegöl | Haber Merkezi
03 Kas 2022 / Per 09:18
/ 1.809 Kez Okundu
| |

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonların heyecanla beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili çalışmaların sonuna geldi. Düzenlemenin aralık ayında Meclis'e sunulması beklenirken konu hakkında bir açıklama da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Yılbaşını işaret eden Erdoğan, '2023 yılına bunları açıklayarak girmiş olacağız' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların emekliliği hak etme koşullarının değiştirilmesiyle ortaya çıkan emeklilikte yaşa takılanlar ( Eyt ) sorunuyla ilgili çalışmasında sona geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada konunun aralık ayında Meclis'e sunulacağını söylemişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YILBAŞINI İŞARET ETTİ

Milyonlarca Eyt'li çıkacak düzenlemeyi merakla beklerken, bir açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Yılbaşını işaret eden Erdoğan, "2023 yılına bunları açıklayarak girmiş olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konu hakkında şunları söyledi:

"Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor.Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak. Buralardaki ücret politikası da ne durumdaysa bunları da açıklayacağız. Bunlardan en önemlisi asgari ücretin yeniden tespiti çalışması olacak. Bu çalışmayla birlikte gerek sözleşmeliler gerek EYT, yani biz 2023'e bunları açıklayarak girmiş olacağız."


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.