MERPA’nın Resmi Açılışı Yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MERPA’nın Resmi Açılışı Yapıldı
02 Mar 2017 / Per 14:28
/ 1.510 Kez Okundu
| |

2014 yılında yoğun kar yağışı sonra yıkılan daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan MERPA kapalı Pazaryerinin resmi açılışı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile yapıldı.

İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, “2014’ün 31 Aralık’ında bir kaza sonucu pazarımız çökmüştü. Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı pazarın açılışını yapıyoruz. Pazarın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_9343_640x424.jpg" style="height:298px; width:450px" />

İNEGÖL HERŞEYİN EN GÜZELİNİ HAKEDİYOR

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “31 Aralık 2014 tarihinde İnegöl’de gerek kırsalda gerek merkezde birçok yıkımlara sebep olan kar yağışında pazaryerimiz de çökmüştü. Hiçbir esnafımızın can kaybı olmadı ama mal kaybıyla alakalı sıkıntılar yaşanmıştı. Birkaç gün sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız burayı ziyaret etmiş ve bazı kararlar almıştı. Bu zararların tazminiyle alakalı İnegöl Belediyesi olarak konunun tarafı oldu. İlçe Kaymakamlığı desteğiyle onların finansmanını sağladık. Akabinde yan tarafta açık pazara geçtik ve burada çalışmalar başlattık. Hem Bursa’da hem İnegöl’de pazaryerleri çok güzel detaylandırılıyor ama otoparkları pek göz önüne alınmıyor. Bu pazarın maliyeti yaklaşık 13-14 milyon TL. Yanında köylülerimizle alakalı köylü pazarımızı ve otoparkımızı da İnegöl Belediyesi olarak yaklaşık 4 milyon maliyetle ortaya çıkardık. İnegöl Bursa’nın merkezden sonra en büyük ilçesi. 250 bin nüfusu, 1 milyar doları aşan dış ticaret hacmi ile her şeyin en güzelini hak ediyor. Bazı gecikmeler oldu ama nihayetinde Türkiye’deki birçok pazaryeriyle kıyaslandığında standartların üzerinde market ayarında bir pazaryeri gerçekleşti. Burası haftanın 1 günü değil 3-4 günü ve özel günlerde de kullanılan bir bölge. 200 araçlık otoparkı da kullanılarak nezih bir şekilde İnegöl halkına hizmet edecek. Projelerimiz devam ediyor. Hayvan barınağı, doğal yaşam çiftliği, ürün toplama merkezi gibi hizmetlerimizi de sürdürüyoruz. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_9346_640x424.jpg" style="height:298px; width:450px" />

GÜZEL BİR TESİS KAZANDIRIYORUZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bereketli günde Bakanlarımızla birlikte İnegöl’ün yaşanabilir, çağdaş bir kent olma yolunca güzel bir tesis kazandırıyoruz. Eğitim şehri İnegöl’ümüze yakışacak, pazarcı esnafının haftanın belli günlerinde pazar yaptığı ve onun dışında 12 bin metrekare alanda her türlü etkinlikte kullanılacak bir merkez… Konstrüksiyonu ile güzel bir merkez oldu. 2 yıl önce burası çökmüştü, şimdi çok daha güzel bir tesis oldu. Başta arsayı tahsis eden İnegöl Belediyemiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Esnafımıza, İnegöl’ümüze ve Bursa’mıza hayırlı olsun.”

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_9350_640x424.jpg" style="height:298px; width:450px" />

ESNAF BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜN ANA DAMARIDIR

 

İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, “Bu açılışın maddi değerinden daha önemli olan esnafımıza hizmet edecek bir mekânın açılışı olmasıdır. Esnafımız bizim kültürümüzün ana damarıdır. Onun için esnafımıza ne yapsak onlarım hakkıdır, onlar bizim istikrarımızın temsilcisidir ve her zaman Türkiye’nin Osmanlı ve Selçuklu’dan beri istikrarının adresidir. Hayırlı ve uğurlu olsun. Bu mekânı kısa zamanda esnafımızın hizmetine sunacak hale getiren Büyükşehir Belediyemize, İnegöl Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnegöl dediğimizde ekonomik etkinlik, ihracat, ithalat, kalkınma, ekonomik gelişme akla gelir. İnegöl’ün bu günkü ticaret hacmi birçok ilimizin toplam ticaret hacminden daha fazladır. Bu bakımdan Türkiye 2023 hedeflerine gidecekse İnegöl ile birlikte gidecek, İnegöllü kardeşlerimizin ekonomik alanda ortaya koyacakları performansla gidecektir. Bu bakımdan bizler, sizlerin seçtikleri insanlar olarak gerek Belediye bazında gerek TBMM’de gerekse Bakanlıklarda ihtiyaç duyduğunuz, elimizden gelen her türlü hizmeti size sunacağız. Bu da bu hizmetlerden biri… Sizden bir şey istiyoruz, her zaman İnegöl sandıkta bu hizmetlerin, istikrarın arkasında durdu ve bizim önümüzü açtı. “

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_9355_640x424.jpg" style="height:298px; width:450px" />

İNSANI YÜCELT Kİ DEVLET YÜCELSİN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Burada bereketli bir günde hayırlı bir hizmet alanının açılışında bir aradayız. Son derece modern ve vizyonel kapalı pazar yerinin esnafımıza, İnegöl halkına hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 12 bin metrekarelik çok amaçlı pazar yeri esnafımızın hem ticari hayatını sürdürebilecekleri hem de burada ticaret yapacak halkımızın modern, huzurlu ve sağlıklı ortamda alışverişlerini yapabilecekleri güzel bir mekân. Medeniyetimizin yönetim felsefesi insanı yaşat ki devlet yaşasın der. AK Parti kurulurken bugünkü Cumhurbaşkanımız bir taraftan bu felsefeyi söylerken buna ilave bir söz daha söyledi; AK Parti’nin bakış açısı da insanı yücelt ki devlet yücelsin. 14-15 yıldır insanımızı daha çok yüceltebilmek, ülkemizi daha güçlü hale getirebilmek adına geceli gündüzlü çalıştık. 80 milyon insanımızın hak ve hukukunu merkez aldık. Gelecek günlerinizin bugünden daha güzel olmaları adına farklı ve güzel hizmetleri arkada bıraktık. Yapmamız gerekenlere baktığımızda dünya ile yarışta bu merdivende çıkılması gereken önemli merdivenler var. Son 14 yıldır bu basamakları nasıl milletimizle çıktıysak, milletimizin gözünün içine bakarak bu günlere geldiysek bundan sonra da yine milletimizle beraber yolculuk yapacağız. Başarıda en büyük sermaye güven ve istikrardır” dedi

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_9391_640x424.jpg" style="height:298px; width:450px" />

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_9413_640x424.jpg" style="height:298px; width:450px" />


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.