Mesaisini bitiriyor, sokak hayvanlarının yanına gidiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mesaisini bitiriyor, sokak hayvanlarının yanına gidiyor
#İnegöl | Haber Merkezi
22 Oca 2020 / Çar 13:11
/ 2.495 Kez Okundu
| |

İnegöl’de pilavcılık yapan Taner Gökçe isimli esnaf, kış aylarında mesaisini bitirdikten sonra dağlık bölgelere giderek çevresinden topladığı yiyecekleri hayvanların yemesi için doğaya bırakıyor.

İnegöl’de mobilya sanayisinde pilavcılık yapan Taner Gökçe 2 sene önce Domaniç bölgesinde sokak hayvanlarının zorlu kış şartlarındaki yaşam mücadelesini gördükten sonra, 2 senedir çevresinden topladıkları yiyecekleri Kocayayla Mevkii’nde bulunan sokak hayvanlarına bırakıyor.

HAFTADA 2 GÜN
Kendisine haftada 2 gün belirleyen Taner Gökçe başta ekmek olmak üzere kemik v.b yiyecekleri doğaya bırakmak için kendi arabası ile Kocayayla mevkiine gidiyor.

Sokak hayvanlarına sahip çıktığını ifade eden Taner Gökçe, “2 sene önce memletim Kütahya’ya giderken zorlu hava şartların yavru köpekleri gördüm, vicdanım sızladı Dönüşte gidip ekmek alayım dedim. Bu daha önce dayımında yaptığı bir işlemdi. Dayımda köpeklere yemek,ekmek gibi yiyecekler getiriyordu. Onu kıyasalayarak bende kasaplardan kemik topluyorum, ekmek topluyorum. Kaynatıp kovalara koyarak araziye atıyorum. Sadece köpekle değil, kuşlarda var. Sonuçta karın altında bir yiyecek bulamıyor. Böylelikle doğaya bir katkımız olsun. Sonuçta köpeklerde bir canlı bu yüzden yemeğe ihtiyaçları var. Eekmek artığı olur,  yemek artığı olur. Biriktirsinler bana telefon açsınlar ben gelip alırım” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.