Mesudiye alt geçidi 2 ay içinde bitecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
27 Oca 2018 / Cmt 18:35
/ 12.063 Kez Okundu
| |

Yapım çalışması duran Mesudiye alt geçitteki çalışmalar yeniden başladı. Belediye Başkanı Alper Taban, 2 ay içerisinde çalışmanın tamamlanacağı sözünü Karayolları Bölge Müdürünün verdiğini açıkladı.

Kar ayolları 14. Bölge Müdürlüğü, geçtiğimiz aylarda Mesudiye alt geçidinin yenileme ve genişletme çalışmaları, nedeni bilinmeyen sebepten dol ayı durdu. 

Çalışmanın durması ve belirsizliğin sürmesi nedeniyle hem vatandaş hem de esnaf mağduriyet yaşadı. Bunun üzerine konuyla alakalı açıklama yapan Bursa Valiliği, zemin yapısı öngörülemeyen şekilde z ayıf çıkması nedeni ile geoteknik proje hazırlandığını bildirdi. 

Projenin yeniden hazırlanması sonrası bölgede çalışmalar durduğu yerden başladı. Yapım çalışmalarında, zemindeki sıvılaşmanın önüne geçilmek amacıyla fore kazık sistemi uygulanacak. 

Orhaniye ve Mesudiye Mahallesi’nde yaş ayan vatandaşlara müjdeli haber ise Belediye Başkanı Alper Taban’dan geldi. Başkan Taban, “Çalışmalara teknik anlamda bir ara verildi. Bir de hava şartları nedeniyle müteahhitlerin sözleşmelerinde bu aylarda ilgili durm ayla alakalı maddeleri var. Geçen hafta İlçe Başkanımızla beraber Kar ayolları Bölge Müdürümüzü ziyaret ettik.”

“Ziyarette; hava şartları da müsaitken çalışmanın devam etmesi ve en kısa sürede bitirilmesini rica ettik. Müdürümüz çalışmaların başlaması için start vereceğini söyledi. İnşallah 2 ay içerisinde de çalışmanın tamamlanacağı sözünü verdi. Bundan sonra da Kozluca alt geçidimiz var.”

“Or ayı da biz araca uygun şekilde düzenlemek istiyoruz. Tabi gönül istiyor ki hemen bitirilsin ama bu yapım imalat işleri biraz ağır ilerleyebiliyor. Yer altında belli bir kota inildiğinde orada teknik anlamda hatları bulunan kurumların deplasesi gerekebiliyor” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.