Metin Anıl ramazan pidesinin maliyetini açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Mar 2023 / Sal 19:08
/ 21.688 Kez Okundu
| |

İTSO eski başkanı ve Anıl un sahibi Metin Anıl bugün gerçekleşen İTSO meclisinde pide fiyatının neden 10 TL olduğunu açıkladı.

9 Mart 2023 tarihinde İTSO Meclisinin aldığı ramazan pide fiyatı kararı geri çekildi. Alınan yeni karar sonrası 380 gram 12.5 TL olan ramazan pidesi fiyatı 300 gram 10 TL olarak değiştirildi.

İTSO eski başkanı ve Anıl un sahibi Metin Anıl bugün gerçekleşen İTSO meclisinde pide fiyatının neden 10 TL olduğunu açıkladı.
Anıl oylama sonrası yaptığı açıklamada “Yıllardır ekmek ve pide fiyatları ile alakalı konuşan biri olarak arkadaşları tamamlama adına bu açıklamayı yapıyorum. Önümüzde ramazan ayı var. Biraz önce pide fiyatlarını güncelledik. Dün Türkiye Fırıncılar Federasyonu başkanı Halil İbrahim Balcı’nın ifadesiyle oda sade pidenin 10 TL susamlı pidenin 12.5 TL olduğunu açıkladı. Biraz önce de 210 gram ekmeğin 5 TL olduğu konuşuldu. Herkes serbest kimi ekmek yiyecek kimi pide yiyecek. Gönül istiyor ki herkes susamlı yumurtalı pide yesin. Hesabı kitabı iyi olmayan arkadaşlarda 5 TL veriyor alıyor ekmeğini gidiyor evinde yiyor. Burada bir sorun yok.” Dedi.

PİDENİN MAALİYETİNİ AÇIKLADI
 “Sade pidenin maliyeti 7,5 TL’ye denk geliyor. Neden 10 TL şimdi nedenini izah edeyim. Bir kere pide son 2 saatte yapılmaya başlanıyor.  Bunun için fırınlar özel tırnakçı tutuyor. Bu artı bir maliyet. Yumurta zaten 300 TL susam var. En baba fırın 300-500 pide satıyor. Böyle olunca fiyat biraz farklı oluyor. İsteyen istediğini alabilir.” Dedi.
 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.