Meyvecilerin Yüzü Gülüyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Meyvecilerin Yüzü Gülüyor
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Haz 2019 / Cum 08:08
/ 1.711 Kez Okundu
| |

İsaören, Deydinler, Dipsizgöl ve Sarıpınar mahallelerinde meyvelerdeki verimin geçen yıla oranlar yüzde 100 artması üreticinin yüzünü güldürdü.

Doludan zarar görmeyen üretici, fiyatlardan da yüzlerinin gülmesini bekliyor. Önümüzdeki hafta şeftali hasadına başlayacak olan meyve üreticileri, fiyatın en az 3 lira olmasını istiyor.

HEDEF; 8 BİN TON ŞEFTALİ

Önümüzdeki hafta şeftali hasadına başlayacaklarını belirten İsaören Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, “İsaören mahallemizde ve civarımızda bulunan Deydinler, Dipsizgöl ve Sarıpınar gibi meyveci mahallelerde çok şükür dolu olayı yaşanmadı. Bu sene ürünlerimizde verim yüzde 100 oranında arttı. Doludan da zarar görmediğimiz için ürünlerimizde hem kalite hem de verim istediğimiz seviyede. Şeftali hasadımız önümüzdeki hafta itibariyle başlayacak. Geçen yıl yaklaşık 4 bin tona yakın bir ürün almıştık. Bu yıl ise 8 bin tona yakın bir ürün almayı bekliyoruz. Fiyat olarak da bir artış bekliyoruz. Geçen yıl 1,5-2,5 lira arasında fiyatlar vardı. Bu yıl ürün bizlere yaklaşık 2 liraya mal oldu. Bizlerin üretici olarak kar etmesi için maliyetin yüzde 50 fazlasına ürünümüzü satmamız gerekiyor. Bizler meyve üreticileri olarak 1 yıl boyunca verdiğimiz emeği almalıyız ki, seneye de ürün ekebilelim. Bu nedenle şeftalinin fiyatının bu yıl 3 liradan başlamasını bekliyoruz. Yoksa kar edemeyiz” dedi.

ARMUT VE ELMA

Ağustos ayında da armut hasadının başlayacağını belirten Başkan Ulu, “Geçen yıl 3 bin armut toplamıştık. Bu yıl rakamın 5 bin tona çıkacağını umuyoruz. Aynı durum elmada da var. İkisinde de yüzde 100’e yakın bir verim artışı var. Elma hasadımız da Eylül ayında başlayacak. İnşallah önümüzdeki süreçte herhangi bir durumla karşılaşmazsak bu yıl güzel bir sezon geçirmiş olacağız” diye konuştu.

YALAN SÖYLÜYORLAR!

Ulu, “Bu sıralar mahallelerde bazı tüccarların gezerek dolu nedeniyle ürünlerimizin zarar gördüğü söylentisini yayıyor ve bu şekilde fiyat kırmaya çalışıyorlar. Bizler kooperatif yönetimi olarak mahallemizi ve civar mahallelerde ki bahçeleri tek tek gezdik. Herhangi bir dolu zararı yok. Üreticilerimizin bu kişilere karşı dikkatli olmasını istiyoruz. Bizim mahallemizde ve civar mahallelerde herhangi bir bahçede doludan zarar gören meyve yok” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.