Mezar taşının üstüne kuş yuvası yaptı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mezar taşının üstüne kuş yuvası yaptı
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Ağu 2019 / Cum 15:36
/ 4.695 Kez Okundu
| |

Alanyurt bölgesinde bulunan ve İnegöl’ün yeni mezarlığı olan mezarlıkta bir mezar üzerinde bulunan kuş kafesi dikkat çekiyor.

Merhamet üzerine kurulan medeniyetimizin örneklerinden olan câmilerin, hatta evlerin duvarlarında küçücük, ama ihtişamlı kuş evlerinin bir örneği ise İnegöl’de bulunan bir mezarda dikkat çekiyor.

Merhumun ailesi tarafından yaptırıldığı tahmin edilen kuş evinde, mezar taşının hemen üstünde yapıldı. Duyarlı bir vatandaş tarafından yaptırılan kuş yuvasının içine düzenli olarak yem bırakılmakta.

OSMANLI FELSEFESİ

Osmanlı döneminde, sokak köpeklerinin yiyecek bulması, sıcak günlerde kuşların su içmesi, kanadı kırık leyleklerin tedavisi, dağda aç kalan kurtlara et verilmesi, yaralı atların iyileştirilmesi için vakıflar kurmuşlar. Çeşmelere hayvanlar su alsın diye yalak yaptıkları gibi, mezarların üzerine kuşların su içmesi için küçük tekneler yerleştirmişler. Cami, medrese, saray gibi binaların güneş alan ve rüzgar vurmayan cephelerinde, insanların ulaşamayacağı yükseklikte kuş evleri, “âşiyânlar” yapmışlar.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.