MHP İnegöl’de Belediye Başkan Adayı çıkaracak mı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MHP İnegöl’de Belediye Başkan Adayı çıkaracak mı?
04 Oca 2019 / Cum 18:28
/ 16.432 Kez Okundu
| |

MHP İnegöl’de aday çıkartmayacak iddiaları üzerine açıklamalarda bulunan MHP İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun kendilerine bir talimat gelmediğini ifade ederek, Cumhur İttifakının ruhuna uygun hareket edeceklerini ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı, Türkiye’yi gelecek bin yıllara taşıma hedefiyle temellenmiş, bekamızı muhafaza ve müdafaa azmiyle ahlaki ve hukuki varlığını temin ve tescil ettirmiştir. Bu ittifak sıradan bir birliktelik, çıkar merkezli bir oluşum, siyasi dürtülere teslim olmuş bir yapı, küçük hesaplara tamah ve tevessül eden kaygan ve kaypak bir ortaklık değildir" dedi.

Bahçeli MHP teşkilatlarına gönderdiği genelgede Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi 30 büyükşehir belediyesi ile büyükşehir ilçe belediyelerinde Cumhur İttifakı’nın yapısına muvafık şekilde uzlaşmışlardır. 51 İl belediyesi ile bunların ilçe belediyelerinde her parti kendi adayıyla seçime katılacaktır. İfadeleri kullanıldı.

Bu ifadelerin ardından gözler MHP İnegöl ilçe başkanlığına çevrilirken konu hakkında açıklamalarda bulunan MHP İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torum Cumhur İttifakının ruhuna uygun hareket edeceklerini belirterek “Şuanda bu konuda bize gelen herhangi bir talimat yok. Yapılan bazı haberlerden bilgim var. Ben konu hakkında il başkanımızla görüştüm. İl Başkanımla görüşmemde il başkanım bize bu konuda bilgi gelmedi. Bu konuda benim bilmediğim bir şeyi başkasının bilmesi mümkün değil. Genel Merkez’den bize gelen her hangi bir talimat yok. Bursa’nın merkez ilçeleri henüz konuşulmadı. Ama Cumhur ittifakının yararına ne yönde talimat gelirse o şekilde hareket edeceğimizi söyledi. İnegöl’de mevcut adayımız var. Aday çıkartılmayacak şekilde talimat gelirse elbette ona uyacağız. İnegöl’de aday çıkartılacak şekilde talimat gelirse adayımız var zaten planlarımız projelerimiz her şeyimiz hazır. Sadece bekliyoruz. İl başkanımız bir kaç güne kadar her şeyin netleşeceğini söyledi. Birkaç gün bekleyeceğiz.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.