MHP’den İnegöl için flaş hamle

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MHP’den İnegöl için flaş hamle
25 Ara 2018 / Sal 19:38
/ 19.777 Kez Okundu
| |

AK Parti Bursa’da ilçe belediye başkan adaylıklarını açıklamazken Cumhur İttifakında bulunan MHP’nin İnegöl’ü istediği iddia edildi.

AK Parti ve MHP’nin 31 Mart’ta yapacağı ittifakın ayrıntıları netleşiyor. İttifak çalışmalarında ilçeler üzerinden değerlendirmeler yapılıyor. Büyükşehirden ilçeye ittifakın sorunsuz işlemesi için MHP lideri Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği ‘siyasi kombin’ modeli esas alınacak. Büyükşehirlerde, büyükşehir belediye başkanı hangi partiden seçilirse, o ilin ilçelerinde de iki parti arasında dağılım yapılacak.

SİYASİ KOMBİN MODELİ

İlçelerde, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin daha önce gündeme getirdiği “siyasi kombin” formülü masaya yatırılıyor. Büyükşehirlerde, büyükşehir belediye başkan adayı hangi partiden gösterilirse, ilçelerde ise diğer partiden bir isim adaylıkta önde tutulacak. Bazı belediyelerde iki partiden biri aday çıkarmayacak.

MHP İNEGÖL’Ü İSTİYOR

Bursa’da AK Parti’nin adayı Alinur Aktaş olurken ilçe belediye başkan adayları henüz açıklanmadı. Cumhur ittifakında ilçeler üzerindeki pazarlıklar devam ederken Bursa’da bir büyük ilçenin adayının kendilerinden olmasını isteyen MHP il teşkilatı Yıldırım yada İnegöl’de kendi adaylarının desteklenmesinin istediği öğrenildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.